Tofas Team

Tam Versiyon: hız göstergesi ibresi sallanıyor...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadaşlar merhaba... daha önceden bu sorunu yaşayan oldu mu diye bir sormak istedim.Confused

geçen hafta çalışmayan hız göstergemi kilometreciye yaptırdım, sonrasında hiç sıkıntı yoktu.taa ki düne kadar. Huh

bi örnekle anlatmaya çalışayım yaşadığım sıkıntıyı.örneğin 40 km/h ile gidiyorum. kilometre ibresi durduğu yerde ani bir şekilde öncelikle 30 a düşüyor sonrasında birden 80 e fırlayıp tekrar geri 40 a dönüyor. veya 60 ile gidiyorum diyelim, önce 40 a düşüyor, sonrasında 100 e kadar filan atıp tekrar 60 a dönüyor.bazen iyice kafayı yiyor bunu arka arkaya sürekli yapıyor.

yolda giderken kontağı kapatarak denedim, araç gidiyorken hiç farketmiyor kontağın açık ya da kapalı olması, yine de yapıyor bunu.

sebebi ne olabilir? daha önceden bu sıkıntıyı yaşayan var mı? Huh

araçta öncesinde herhangi bir değişiklik olmadı.en son işlem 8-9 gün önce kilometrecide çalışmayan hız göstergesi yapıldı, sabah işyerine gelirken birşey yoktu, akşam eve giderken böyle yapmaya başladı birden.
Kilometre telinin bağlandığı şanzumanda bir dirsek var onda bi ayarsızlık olabilir. Sen zaten yeni yaptırmışın bi aynı ustaya göster durumu anlat düzeltsin.
(28.03.2013, 10:49)smt16 yazdı: [ -> ]Kilometre telinin bağlandığı şanzumanda bir dirsek var onda bi ayarsızlık olabilir. Sen zaten yeni yaptırmışın bi aynı ustaya göster durumu anlat düzeltsin.

göstergeye bağlandığı yerden bahsetmiyorsun değil mi ? çünkü göstergeden çıkartıp tekrar taktım düzelmedi de.
kilometre dişlisinden yapar göstergeniz mi tamir oldu tam anlamadım ama göstergenin içndeki zemberekte bosalmıs olabilir. kilometre telinin durumu nasıl onuda kontrol ediniz.
[Resim: dsskz.jpg]

Aracın altında şanzumanın üstünde bu şekilde bir dişli parça var kilometre teli buna bağlı sıkıntı bunda olabilir.
(28.03.2013, 13:47)pisyanci yazdı: [ -> ]kilometre dişlisinden yapar göstergeniz mi tamir oldu tam anlamadım ama göstergenin içndeki zemberekte bosalmıs olabilir. kilometre telinin durumu nasıl onuda kontrol ediniz.

göstergem tamir oldu evet.hız göstergesi 30 km de takılmış ne aşşa ne yukarı dönüyormuş 1 sene kadardır, ben 2 ay kadar oldu arabayı, onu yaptırdım.

sanayiye bi türlü uğrayamadım, muhtemelen dediğiniz gibi km dişlisinden. bi uğradığımda hallettireyim artık. teşekkür ederim ilginize..
ben sanayiye gidemeden sallamayı kesti Smile
benimde 40 la giderken titreme oluyor.. sallıyor ama 40 dan yukarı cıkmıyor sorun yoktur deyilmi ?
bu tofaşın kroniklerinden.. benimki düzgün inip çıkıyor fakat titreyerek hareket ediyor. tık tık tık tık ses yaparak. ama yaz aylarında yapmıyor soğuk havalarda sadece Big Grin
selamun aleyküm beyler bende gösdergeyi söküp taktım temizlik amaçlı sonradan farkettim km ile hız ibresi çalışmıyor takarken km teli çektikçe geliyordu sorun orda galiba ama şanzumanda yeri nerde geri nasıl takabiliriz yerine ?
Sayfalar: 1 2