Tofas Team

Tam Versiyon: lpg tankını tam doldurmak tehlikelimi...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar gerçektende tam doldurmak tehlikeli mi bilmiyorum öyle diyenler oldu merak ettigimden soruyorum
tam doldurmaktan kastınız bazı pompacılar bazı kendini bilmezler arabayı sallar yok pompaya bas çek bas çek yaparlar bu hem arabaya zararlı hemde tanka yazın dahada zararlı sıcaktan yogunlasıyor gaz zaten inceliyor. Ben mesela gidiyorum dolcak depo diyorum nerde tıkanırsa orda bırakıyorum kusuratlı cıksada peşin vereceksem 50 kurus 75 kurus fazla veriyorum arabama zarar verdirmiyrm. depoyu fullemenin bi zararı yok olsaydı suan bunu yazamazdım Wink
Şamandıra arızalı değilse zaten %100 doldurmana izin vermez.O tırlama sesi geldiğinde ya pompa attığında bırakmak iyidir.
Ben o tirlama sesine pek aldirmiyorum sayac durana kadar dolduruyorum .zarari olmadigini solemisti pompaci ne kadar dogrudur bilemiyorum
Pompacılar 3 kuruş fazla satmak için ellerinden geleni yapıyor.Arabayı deli gibi sallıyorlar elinden gelse terz yüz çalkalıcak.
Şamandıra sağlıklı çalışıyorsa tık diye keser fazla almasına izin vermez ama sağlıklı değilse depo tıka basa doluncaya kadar devam eder.Misal 32 litrelik depoda 26 Litre civarı alır.Bunun genleşme payı vs için bir miktar boş bırakılır çünkü kaza anında depo tıka basa doluysa içindeki gaz nereye genleşecek ??
Tankı litresinin %85 i kadar içinde gaz bulunduracak şekilde doldurmak gerekir. Zaten depo içinde basınçtan dolayı lpg sıvı haldedir. Fazla gaz şamandıraya zarar verir. Hatta şamadıranız takılı kalır deponuz boş olmasına ragmen gaz dolduramazsınız bir kaç tık depoya vurmak işe yarayabilir ama genede dikkat etmek gerekir.
Tongaya düşmemek için full le dememeli 30 liralık gibi 50 liralık gibi litre ve fiyat hesabıyla lpg nin yanan ışıklarına göre doldurulmalı. Mesela tek lamba yanınca 30 liralık gibi.

Pompacı istediği kadar sallasın lpg de işe yaramaz o işlem sadece benzin veya mazot alırken dalgakıranlar vardır depoda hızlı dolan yakıt o kısımda havayı hapseder sallayınca ordaki hava fokur fokur diyerekten dışarı çıkar az biraz daha yakıt konur.
Lpg deki en büyük hile ise tamamlamak için dolum tetiğine basıp bırakmadır gazı dışarı verir aracın deposuna göndermez ama sayaç işler.