Tofas Team

Tam Versiyon: Termostat hakkında..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba Arkadaşlar,

Yakın zamanda termostat ve radyatör hortumlarının tamamını değiştireceğim.Hortumların kesin değişmesi lazım çünkü durumları gerçekten çok kötü ve bu yazı sorunsuz çıkartamazlar..

Ancak termostat konusunda ikileme düştüm.Şu anki termostatım boş değil.İçi dolu ancak yaz kış 70-75 derece arası çalışıyor.Sanırım yazlık versiyon yada açık kaldı Big Grin Eğer ki ışıklarda v.s. durursam 92 derecede fan açılıyor ve o sıcaklıkta motor performansının düştüğünü hissettim.

Eğer ki yeni araçlar gibi 85-90 dereceler arasında çalışacaksa performansım düşecek.Ve eski termostatı mumla arayacağım Big Grin Termostat önemli bir alet ve kesinlikle orjinal takacağım.

Şimdi sormak istediğim şu..Yeni orjinal bir termostat alırsam bu termostatın çalışma sıcaklığı kaç derecedir?

Yardımlarınızı bekliyorum..
Tam sıcaklık olarak bilmiyorum ama bende hararet 90'a az kalıyo ondn sonra termostat acıyo hararet düşüyor tekrar 90'a geliyor fan acıyor derece düşüyor tekrar.
(21.03.2013, 18:23)pisyanci yazdı: [ -> ]Tam sıcaklık olarak bilmiyorum ama bende hararet 90'a az kalıyo ondn sonra termostat acıyo hararet düşüyor tekrar 90'a geliyor fan acıyor derece düşüyor tekrar.

Bu değerler araç hareket halindeyken mi oluyor?
bunu oldugu yerdeki degerleri. giderkende uzun yolda 90'nın altındaki uzun çizgiden yukarı çıkmıyor. şehir içinde rampalarda sıkıstırırsam hararet 95'e kadar geliyor. normal trafikte dur kalklardada 95'i buluyor ama akıcı trafikte şehir içinde 90'ı gecmiyor
Sağol mustafa teşekkürler.

Arkadaşlar birkaç daha yorum alıp emin olmak istiyorum.Termostatı orjinal olup sıcaklığı gözlemleyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
(21.03.2013, 18:29)pisyanci yazdı: [ -> ]bunu oldugu yerdeki degerleri. giderkende uzun yolda 90'nın altındaki uzun çizgiden yukarı çıkmıyor. şehir içinde rampalarda sıkıstırırsam hararet 95'e kadar geliyor. normal trafikte dur kalklardada 95'i buluyor ama akıcı trafikte şehir içinde 90'ı gecmiyor

Benim hararet seviyeside aynı mustafanın araç gibi..
(21.03.2013, 19:50)koug yazdı: [ -> ]Sağol mustafa teşekkürler.

Arkadaşlar birkaç daha yorum alıp emin olmak istiyorum.Termostatı orjinal olup sıcaklığı gözlemleyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

termostatların üstünde kaç derece olduğu yazar 70 derece istersen 70 derece verir parçacı
Orjinal termostat 82 de açıyor diye biliyorum.90-92de de fan açıyor.Antifirizin tam,radyatörün sağlam olduktan sonra yaz kış sıkıntı olmaz.