Tofas Team

Tam Versiyon: Debriyaj balatasını kendim değiştireceğim. :)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba arkadaşlar, debriyaj balatam biitmrk üzere 2 bin km sonra sanırım değişir. Balatayı ben kendim değiştirmek istiyorum sizce dikkat etmem gereken hususlar nelerdir. Bu işe başlamadan bir kaç video ve ya yazılı kaynaktan yararlanmak istiyorum yardım edermisiniz.

Şahin 1.6 ie
Abi değişimi zordur , şanzımanı indirceksin kriko vs vurup indirirsin ama geri yerine kaldırmak çok zor gözüküyo , lift olmadan sanırım yapmak çok zor olur. Daha iyi bilenler cevap verecektir.
aracınızın debriyaj balatası değişirken şanzumanı komple indirmeniz gerekmektedir. volanın durumuna bakınız kacırmadan dolayı dalgalanma vs var mı yoksa güzelce zımparalayınız balatayı takmadan onceki blok yuzeyinide zımparalayınız ve şanzumanda ustamdan görmüştüm bi ayar yapıyor ona göre oturtuyor onu yapabilirmisiniz bilmiyorum. şanzumanı asagı alıp geri takabilecekmisiniz lift var mı bilmiyorm ama bence bunlar tehlikeli işler usta halletmeli.
teşekkür ederim cevaplarınız için.
el becerin varsa yaparsın yapılmıycak bişe değil kendim şanzımanı ,motoru söktüm
Hacı ben gecen dıscovery channell da tadılat tamıratı ızlıyordum orda porsun kını degıstırdı ama soylekı volanla yenı balatalayı baskıyı hızalamak gerekıyo onun ıcın bır aparat kullandı + 4 adet aracı tulası ıcın 2 tanede sanzumunı tutması ıcın kırkolu takoz kullanman gerekıyo


eger yaparsan vıdeo resım bolbol cek bende yapıyom Big Grin
takarken debriyaja basıp öyle oturtuyolar sanırım..
benim eski kartalın balata değişirken şanzıman falan inmedi şanzımanı ayırdı volandan debriyaj balatasını söktü 6-8 tane onluk cıvata var eski balatayı çıkardı yenisini koydu yarım saat sürmedi bile
Sen sadece balatamı değiştirdin?
balata set olarak değişmişti. onun üstünde debriyaj çatalıda değişti
Sayfalar: 1 2 3