Tofas Team

Tam Versiyon: benzindeyken tekleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arabayı benzinde calıstırıyorum 2 gündür onda önce hiç calıstırmadım 3 ay kadar.Kolay calısıyor ama 1500-2000 devirde tekleme yapıyor birde eksozdan hafif bir sekilde siyah duman cıkıyor bu önceden yoktu.bujileride yeni degiştirmiştim 1 aylık filan oldu benzinde istop ettim sonra bujileri söktüm bujiler kurum olmus simsiyah onları temizledim yeniden taktım yine aynı sonra gaza aldım gazda bir sey yok ne tekleme neden siyah duman cıkıyor .Acaba benzin durgun benzin oldugun danmı yapıyor yoksa benim karbiratördemi var yada baska bir sorunmu.
Filtre kabı lpg ayarı için bantlandığı için benzin istediği havayı alamaz ve motor zengin karışım yakar.Sonuç egzozdan siyah duman çıkması.
evet abi bant var flitrenin nünde onumu sökmem lagzım yada baska bir ayarı varmı teklemeyidemi o yuzden yapıyor abi
Onu sökersen lpg ayarın bozulur.Lpg de kullanmak için mecbur önü ya da arkayı kapatman gerek tabi bu da benzini etkiliyor.Yani 2sini bir arada tam performanslı kullanman zor.
ee ne yapabilirim abi tafsiyen nedir
Benzinde kullanmayı düşünüyorsan bantı mantı sökeceksin karbüratörü ayarlattıracaksın.Ha dersen ben lpg de biniyom, ara sıra zevk için benzine alıyom o zaman yapacak bişeyin yok katlanacaksın.
abi sen nasıl kullanıyo benzinden aynı sorun sendede oluyomu
Ben sadece uzun yolda motor benzin yüzü görsün diye kullanıyorum.Sabit 3-4 bin devirde kullandığım için sıkıntı yok.Bazen şehiriçi benzinde kullandığımda da motor ısınana kadar 80 derece civarına gelene kadar biraz titreme,gaz yememe yapıyor onun harici sorunum yok.

Edit: Filtrenin uç biraz kapalı.
o zaman normal bişey tekle yapması