Tofas Team

Tam Versiyon: Abarth egzoz ve orta susturucu iptali.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Bugun arabaya egzoz koyduk ama orta susturucuyu sökmediğimizden, sadece hırıltı şeklinde ses alabildik saatte geç oldğundan yarına bıraktık.
Benim arbaanın orta susturucusu çok geniş olduğundan sesi tamamen kesiyor.

Yarın orta susturucuyu da iptal etsek yakıt çok fazla artar mı ?
Araca zararı olur mu ?
Farklı bi aracın küçük bi orta susturucusunu koysam Durum ne olur sıkıntı olur mu ?
Kardesım yakıtın cok cok artar cunku yakıtı orta susturucu emmedıgı ve dırek verdıgı ıcın araba baya yakar ve bayada hızlı gıder bundan dolayı cunku araba tabırı caızse köpek gıbı yer fırtına gıbı olur .
Kardeşim fırtınalığından çok şükür memnunum daha fazla performansa gerek yok :=)
Yakıt çıkmasın yeter bana.
Peki başka bi arabadan çıkma küçük bi orta susturucu taksak ne olur ?
Hani sesi daha az keser güzel bi ses alırım hemde yakıt çok artmamış olur ?
Melela araba şuan 28kuruş yakıyor. 30krş felan mı olur yakıtım ?
Egzoz işinden de hiç anlamam ki Big Grin
ortaya içi geniş universal tüplerden attırabilirsin. yada eksoz borusuna göre genişligi olan bir tüp seçebilirsin daha ufak biraz daha ses cıkarıcaktır. yakıtıda gaza abanmazsan o kadar abartılı şekilde arttıracagını sanmıyorum. headers falan olsa neyse ama susturucu o kadar fark ettirmez yakıttan ondaki tek amaç motordaki fazla gürültüyü hırıltıyı kesmek
Susturucuyu iptal edersen evet yakıtın artar
arabana zarar vermez aksine aracın rahatlar performansı artar
yakıt sende problemse bence hiç bulaşmaSmile
yakıta etkisi olmayacağını düşünüyorum orta susturucu sadece sesi keser

enjeksiyonlu 2000 modellerde katalitik konvektör denen motordan çıkan zehirli gazları tekrar yakıp aynı zamanda geri dönüşümle motorada devamlı bir kompresyon gönderen çevreyi kirletmeyen doğa dostu bir olay var bunu iptal ettirip düz boru taktırırsanız o zaman alt devirlerde motor cansızlaşır ama üst devirlerde daha seri olur tabi biraz yakıt artar ama sizin araçta yani kara düzen motorda böyle bir oluşum yok.
o nedenle orta susturucunun yakıta etkisi olmaz sadece seste etkisi olur diye biliyorum.

diğer konu şu, arkadaşların yakıt artar söylemini ancak şu şekilde ifade ve izah edebiliriz; ses daha tok çıkınca sürücüde gaza gelip ara gazı, pati vsvs yükses ses çıkarmak için motoru devirli kullanmaya aracı bağırtmaya başlarsa kaçınılmaz olarak yakıt tüketiminde artış olur ama bu artış kullanım tarzı değişimine bağlıdır.
ben taktırırken 4 lü manifold kumandalı ve orjinal son susturucu taktırdım
Bayagıda artvinli varmış Big Grin
Oğuzhan abi ilk zamanlar bende senin gibi düşünüyodum yakıta etkisi olmaz diye ,iptal ettirdikten sonra 10 liralık gaz ile gittiğim yere gidemez oldumFrown
konuyla alakasız bir soru olabilir belki ama merak ettim. 4lü manifold arabanın gidişinde bir etkisi performansda bir etkisi oluyormu.
(09.03.2013, 01:49)hadron yazdı: [ -> ]konuyla alakasız bir soru olabilir belki ama merak ettim. 4lü manifold arabanın gidişinde bir etkisi performansda bir etkisi oluyormu.

Sırf 4 lü değil 51 ya da 60 lık boru atılarak sona da güzel bi performans egzoz atılırsa üst devirlerde gaz çıkışı rahatlıyacağı için serilik gösterir.
Sayfalar: 1 2