Tofas Team

Tam Versiyon: Şanzuman ve Defransiyel yağ değişimi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selam arfkadaşlar,
bende 91 kartal var aldığımdan beri şanzuman ve defransiyel yağını değiştirmedim yani yaklaşık 30 bin km falan oldu arabayı ilk aldığımda sanayiye götürdüm kompe bakımdan geçirttim balatalar amortisörler vs
şanz ve defr. yağlarını değiştirmeye gerek yok dedi usta
ondan sonrada hiç konrol ettirmedim,
Şimdi bizim burda kanal var arabayı kanala sokup altına rahatlıkla girip müdahale edebiliyorum
size sorum şudur: şanz ve defr kaç numara yağ koymalıyım ve bu işin incelikleri nedir dikkat etmem gereken nelerdir ?
mutlaka bağzı standartlar vardır yağ konusunda fakat standarttan öte iş görmesi önemli misal olarak normalde atıyorum 70 derecedir ama sen 90 derece koyarsan daha iyi olur şeklinde yorumlarınız olurmu? değişim için keçe vs herhangi bişiy gerekirmi
Saygılarımla...
Defransiyel yagı 140 numara diye biliyorum ve aracımdada 140 numara yag mevcut aslında mesele aracı kanala cekmek değilde havalı yag pompası bulmak ve birde kompressör bulmakta defransiyel üzerindeki tıpayı açıp bakmanız gerekli seviyesine tıpayı açmaya basladıgınızda yavas yavas yag akmaya başlıyorsa geri sıkarsınız zaten eksik değildir eğerki tıpayı açtıgınızda yag seviyesi göremıyorsanız havalı ince yag pompası ile takviyede bulunursunuz sık sık değiştirilmesi gereken bişey değildir şanzıman ve defransiyelin yagı eksik oldugunda tamamlamanız yeterli olacaktır.
(defransiyelinizde gresste olabilir bunuda göz önunde bulundurun tıpayı açtıgınızda yag akmaya bilir )
Erdinç bey defransiyal yağını değiştirmek değilde eksik ise ekletmeniz daha iyi olur. Aksi halde değişim olduğunda ugultu veyahut ötme yapabilir.
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürederim arkadaşlar,
şanzumanın ve defr. kovanın altı biraz yağlı sanki yağ kaçırıyor havası var oyüzden açıp bi bakayım demiştim aslında ama tavsiyeleriniz üzerine önce bezle güzelcene silip temizleyim ve tıpaları söküp yağına bakayım..
defransiyel yağ seviyesini anladım tapayı gevşetince dışarı inceden yağ sızacak; peki şanzumanda da aynı ımı olacak üst tıpayı gevşetince yağmı gelecek eksik olduğunu nasıl anlıcam ???
kimi ustalar defransiyel yağını değiştirme yoksa ötme yapar dedi. benm usta bşy olmz değiştir dedi. değiştirdm ama değiştirmz olaydm. ötme değil de UĞULTU başladı. sorun nasl giderlr?
Yeni koyduğunuz yağ ince olduğundan (ayna mahruti) parçaları arasında boşluk oluşmuştur uğultuyu o sebepten yapabilir. Gress yağ ekleyerek yagı koyulaştırmayı deneyin.
Ustalar zaten hep der,biz de dedik diyoruz da diferansiyel yağını değiştirmeyin zaten kapalı sistemdir gerekiyorrsa tamamlayın , içerdeki yağ zamanla kalınlaştığı için ses yapmıyor ama yeni yağ ince olduğundan ses de yapar uğultu da.
Benimde tüm arkadaşlara tavsiyem egerki şanzumanı difransiyeli sökmezseniz motor gibi yağını degiştirmeyin. yanlızca eksilirse ekleyin eksilmezse bırakın öyle gitsin özellikle şanzuman yagı diff yagı degiştiricem diye hiç ugraşmayın