Tofas Team

Tam Versiyon: Yağ
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Aracımın bloğunda yağ kalıntıları var sanki oradan atmış gibi birde yağı bayağı eksiltmiş bu bana büyük sorun yaratır mı sizce nasıl önleyebilirim bu yağ atma olayını çünkü ho bir görüntü değil birde motor rölantideyken tak tak tak tak diye bi ses geliyor adeta birşey vuruyor gibi yağı koyunca düzeldi ama rölantide rın rın rın rın ediyor gibi inceden anlayamadım. Birde araç yine rölantideyken çok ince bir ses geliyor debriyaja basınca kesiliyor acaba bu defransiyelden kaynaklı bir şey mi yoksa debriyaj bilyası falan mıdır? ama öyle rahatsız edecek şekilde bir ses değil kulak verince anlaşılıyor..
Konu silinirse daha uygun olacak sanırım kimsenin umurunda olmuyoruz her nedense
Onur dün akşam saat 20:00 de açmışsın konuyu hafta içi çoğu kişi yorgun oluyo ertesi günü iş başı yapcakları için siteye giremiyo , seninde bilmen lazım forum bazı saatlerde baya boş oluyo yoksa niye cevap verilmesin ?
Konu kalıyo ayrıca sende konu başlığında tam sorununu bildirsen daha çok kişi bakar ve yardımcı olur.
Konu güncellensin diye mesaj attım silindi
Motor yağsız kalmış yatakları dökmüş büyük ihtimalle.Tak tak tak yatak vurma sesi olabilir.Yağ pompasıda ses yapabilir.Bir "usta"nın kontrol etmesi gerekli.

Debriyaja basınca kesilen ses prizdirek bilyası şanzumanın sökülüp dağıtıması gerekiyor o yüzden biraz masraflı oluyor ama size bir sıkıntısı olmaz sesten başka.
(06.03.2013, 14:21)06KRL06 yazdı: [ -> ]Motor yağsız kalmış yatakları dökmüş büyük ihtimalle.Tak tak tak yatak vurma sesi olabilir.Yağ pompasıda ses yapabilir.Bir "usta"nın kontrol etmesi gerekli.

Debriyaja basınca kesilen ses prizdirek bilyası şanzumanın sökülüp dağıtıması gerekiyor o yüzden biraz masraflı oluyor ama size bir sıkıntısı olmaz sesten başka.

Dün yağ koydum sadece ilk çalıştırmada yani motor soğukken yapıyor yağı bir ay olmamıştı koyalı muhtemelen yağ çubuğunun oradan sızıntı yapmış veya yağ yakmış. Geçenlerde yağ pompalanmıyordu motora bir parça değiştirdim şu bor katkısından alıp koysam nasıl olur sizce? Bu arada teşekkür ederim evet çok ince bir ses zaten kulak verilince duyuluyor defransiyelin yağından sanmıştım ben. Bir tanıdık abimde öyle dedi. Bu bloğa yağ sıçraması nedendir acaba?
motoru yaglardan arındır ondan sonra nerde yag kalıyo çözelim onur suan resimde eklememişsin konusmak zor . debriyaja basınca gecen ses prizdirek bilyasından kaynaklanıyor tofasların cogunda bu sorun var. yag eksiltmesi yag cubugun tam oturuyor mu oturmuyorsa ordanda atar yagı
Gördüğüm kadarıyla oturuyor olmadı yenisini alırım sorun ondaysa eğer. Resim koymayı unutmuşum fotoğraf pek kaliteli değil ama az çok anlaşılıyor sanırım.

[Resim: fotoraf1055.jpg]

[Resim: fotoraf1054d.jpg]
Not:Mesajı silen benim,kurallarımızda da mevcut flood yapmak yani arka arkaya ileti yazmak yasaktır,ceza işlemi uygulanmasın diye sildim eski üyelerimizdensiniz bilmeniz gerekir.
Distrübütör taban contasından kaçıyor gibi ayrıca yağ filtresindende kaçırma var gibi
Sayfalar: 1 2