Tofas Team

Tam Versiyon: Motor Sıkıntım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar bildiginiz gibi subaplar vuruyo şakır şakır bugün ayarlattım şıkır şıkır ondan önce piyanolar komple değişti çıkma piyano takıp ayarlandı ama ustadan nefret ettim cıkma piyano başıma dert açarmı ? birde gazcı ateşlemende sıkıntı var sanki diyor şuan çekip en dip gazda yürüyor :S
Subab ayarı tamamsa zaten az bir miktar şıkırdayabilir.Yani yeni nesil motorlar gibi tamamen sessiz çalışmaz.Birde ateşlemede sıkıntı varsa oda şıkır şıkır ses yapabilir.
(04.03.2013, 17:59)06KRL06 yazdı: [ -> ]Subab ayarı tamamsa zaten az bir miktar şıkırdayabilir.Yani yeni nesil motorlar gibi tamamen sessiz çalışmaz.Birde ateşlemede sıkıntı varsa oda şıkır şıkır ses yapabilir.

ustacım piyanoların horozların takıldıgı kapaga oturdugu mil degişti 15 gün sonra ayara gidicez otursun diye hepsini 0.20 yaptılar eger daha olmassa egzantrikde sıkıntı vardır diyolar.
Aynı sorun bendede var kardeşim eksantrik değişmesi lazım diyorlar gelmediğim usta kalmadı ses kaybolsun diyorsan eksantriki değiştireceksin
Tamam piyano değiştiyse şu an belli olmaz dedikleri gibi 15 gün sonraki ayardan sonra belli olur.Eğer hala düzelmezse eksantirik kadehler vs değişmesi gerekebilir.Birde aracınızda ses soğukken çok fazla ısındıkça azalıyorsa bir ihtimal piston etekleride şamallıyor olabilir oda aynı dizel gibi şakırtılı çalışır o durumda sesten kurtulmak için motorun rektefiye edilmesi gerekir.Tabi "usta" dinleyerek subab ayarsızlığından mı eksantirikten mi piston etek şamallamasından mı olduğunu anlayabilir.Şu durumda biraz daha sabredip bir sonraki ayarı bekleyeceksiniz.Birde ayar için sabahtan bırakıp akşasama ayar yaptırın veya akşamdan bırakıp sabah yapsınlar 1-2 saatte motor soğur ama tam olarak soğumaz o yüzden sağlıklı olmaz.
(04.03.2013, 20:56)06KRL06 yazdı: [ -> ]Tamam piyano değiştiyse şu an belli olmaz dedikleri gibi 15 gün sonraki ayardan sonra belli olur.Eğer hala düzelmezse eksantirik kadehler vs değişmesi gerekebilir.Birde aracınızda ses soğukken çok fazla ısındıkça azalıyorsa bir ihtimal piston etekleride şamallıyor olabilir oda aynı dizel gibi şakırtılı çalışır o durumda sesten kurtulmak için motorun rektefiye edilmesi gerekir.Tabi "usta" dinleyerek subab ayarsızlığından mı eksantirikten mi piston etek şamallamasından mı olduğunu anlayabilir.Şu durumda biraz daha sabredip bir sonraki ayarı bekleyeceksiniz.Birde ayar için sabahtan bırakıp akşasama ayar yaptırın veya akşamdan bırakıp sabah yapsınlar 1-2 saatte motor soğur ama tam olarak soğumaz o yüzden sağlıklı olmaz.

izlenimler bugünde sürdü aracı takip ediyorum. aracta inanılmaz ivme kaybı söz konusu sogukken ve sıcakken aynı şıkırtı var sanki gaza dokununda dipte kavrıyor araç gazı 3le cıktıgım yer 2de bile zorlaştı o derece.
Şimdi subablar ayarsız olduğundan kaynaklanıyor yani biri çok sıktı biri gevşek oluyor araba çekişten düşüyor tekrardan yapıalcak subab ayarından sonrada düzelmez ise o zaman eksantirik arızalı denebilir.