Tofas Team

Tam Versiyon: krank mili ve yatak arızaları nasıl tespit edilir.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
selam sayın tafaşteam ailesi
Krank mili ne kadar bi zamanda yda nekadar km de buzulur.,nasıl tespit edilir arızalı oldugu, bunun degişimi nekadar masrafı olur.
şimdiden ilgi gösteren sayın ustalara teşekürler.
Belli standart bir Km'si yok.Kullanıma,bakıma bağlı.Öyle kolay kolay bozulan bir parça değildir.Yağsız kalırsa,pistonlar arası aşırı kompresyon farkı oluştursa, hatalı montaj,uzun süre avans vurması vs gibi durumlarda arıza verir.

Yatak vurması sesinden anlaşılır ancak bireysel olarak kullanıcı bunu subab şakırdaması vs gibi seslerle karıştırabilir usta dinlerse yatakların vurduğunu anlayabilir yada karteri söker kol yatağı söker bakar en garantisi yataklardan dökülme var mıona göre sadece yataklar değişir, yatak yakar, sararsa krank kurtarmyacak toleransa geldiyse krank milide değişir krankda balansızlık oluşabilir balans ayarı yapılır vs aracınızın sıkıntısına göre işlem yapılır işleme görede ücret değişir.

Eğer aracınızda böyle bir sıkıntı varsa yakın zamanda ustaya götürüp göstermenizde fayda var
cevap için teşekür edrim. bu tür sorunlar yok sadece depriyaja basınca ses geliyor sürtme sesi gibi onun haricinde gidişinde veya kalkısında bir proplem yok. usta krank dan yapıyor bu sesi dedi pek güven vermedi başka bir ustaya daha gösterecegim bakalım o ne diyecek.