Tofas Team

Tam Versiyon: Cam Filmi Yasağı Kalkıyor! Son Dakika
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
AA muhabirinin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, bakanlık, araç sürücülerinin büyük bölümünün istemesine rağmen, güvenlik amacıyla yasak olduğu için kullanamadığı cam filmleri konusunda çalışma başlattı.

Toplantılar sonucunda, konuyla ilgili olarak ivedi şekilde düzenleyici mevzuat oluşturulması ve şu an uygulanan yasaklayıcı mevzuatın da cam filmlerinin geçirgenlik oranlarının yasal sınırları dikkate alınarak, tekrar düzenlenmesine karar verildi. Bu amaçla çalışmalara da hız verildi.

Mevzuat hazırlanıp yürürlüğe girdiğinde, araçların arka camları ile arka yan camlarına cam filmi taktırmak serbest olacak. Konuya ilişkin Türk Standardları Enstitüsü (TSE) görevlendirilecek ve TSE, cam filmi uygulaması yapmak isteyen firmaların yeterliliklerini değerlendirip, bu firmaları yetkilendirecek.

Böylece araç sürücüleri trafik kontrol noktasına ya da muayene istasyonuna giderken, cam filmlerini sökmek zorunda kalmayacak.
Diğer yandan bu uygulama ile araçlarda enerji verimliliği sağlanmasının yanı sıra ülkenin cari açığına da pozitif katkı sağlanacak.

Kaynak: http://www.otomobilsayfasi.com/haber/cam-filmi-yasagi-kalkiyor/202397#ixzz2M7Hl9Av9
Keşke tarihe baksaymışınız.

Yayınlanma: 11.08.2012 - 13:14 Son Güncelleme: 11.08.2012 - 13:59

Yılbaşından sonra kalkacak deniyordu ama yasa taslağı olarak kaldı.
Nihat abi, bugün gazetelerde ve televizyonlarda haber olarak geçti.Temsili olarak bu haberi aldım çünkü içerik birebir.Güncel haber takip ediyorsanız zaten karşılaşacaksınız.
Umarım öyledir.
yalan bana ve cok kişiye kestiler kesiyorlarda
Trafik tescile sormak lazım varsada ordan karar fotokopisini alıp araçda bulundurmak lazım
Haberlerde yok böyle olay.Zaten olsa anında nete düşerdi haber sitelerine.