Tofas Team

Tam Versiyon: Radyatör şişletme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Antifrizsiz kullandığım için son zamanlarda 110 dereceleri görmeye başlamıştı,kapağı açınca pas kir sirkilasyonu vardı.Alt kapağı söküp su basınca gözlerin üçe ikisi tıkalı çıktı.
Kale 3 sıra bakır radyatör şişleme ücreti 1000tl  İSTANBUL/ALİBEYKÖY/Başak Oto Sanayi Sitesi.
Sıfırı pahalı olunca şişletme işine de 1000tl diyorlar hele bi de istanbul olunca
Hayırlı olsun abi güle güle kullan :ok
Sn Turgay bey @dvdhacker radyatörünüzü güle güle kullanın. Bir konuya önemle değinmek istiyorum. Küçük şehirleri bilemiyorum. Ancak İstanbul gibi büyük şehirlerde ustalık bedeli kabul edilemez boyutlara ulaştı.

İstanbul'da, başta kombi ve beyaz eşya tamir ve bakımı olmak üzere, oto tamir ve bakımı, alçı sıva, boya/badana, elektrik vb gibi ustalık ücretleri nerede ise ödenemeyecek boyutlara ulaştı. 

Bir radyatör temizleye 1000 TL işçilik ücreti alınamamalı! Bakınız alınmamalı demiyorum. Alınamamalı. 
Doğalgaz kombi cihazının içinde bulunan ve sadece sıcak kontrolünü sağlayan 1 adet NTC sensör 1 adet de limit termostat değişimine 6500 TL ücret talep edilememeli. Bunun adı "ustalık" değil, yasal soygundur.

Bu soygunculara prim vermemek adına 200 saat doğalgaz kombi tamir ve bakım eğitimi + 100 saat çamaşır ve bulaşık makinası tamir ve bakım eğitimini teorik ve pratik olarak aldım. 

Fenni muayene öncesi 10 Bin TL işçilik ücreti istenen, ancak kırk nazla yaptıramadığım (ki; malzeme, çürük temizleme ve sac alıştırma tarafımdan yapılmak kaydı ile) taban kılıç sacı değişimini kendim gerçekleştirdim.

Sevgili dostlar kendinizi geliştirin. Otomobilinizi tanıyın, mümkünse tamir ve bakımı yapmayı öğrenin. İş ekipmanlarının dışında ev cihazları konusunda da mutlaka eğitim alın. Bu şartlar altında iş ya da evde tamir ve bakım yaptırmak, sabit gelirli çalışanlar için pek mümkün görünmemekte.

Esen kalın.
Mümkün oldukça kendimiz aşmaya çalışıyoruz bazı sıkıntıları ama eninde sonunda yine atölyelere uğramak zorundayız.Burun bükmeden arabaya bakan esnafa verdiğim paraya acımıyorum şahsen her tamirci %100 yasal iş yapıyor olmasa da kira,vergi,sigorta,çalışan maaşı,faturalar,günlük giderler çakallık peşinde koşmayan esnafların da belini büktüğü için işçilikler de katlamalı gidiyor artık.Yedek parça fiyatlarındaki tırmanışa nasıl alıştıysak işçilik de aynı seviyede tırmanmakta.
Forumda geçmiş tarihlerdeki yedek parça fiyatları,verilen işçilik ücretleri,yaptırdığımız sigorta bedelleri insanın komiğine gitmiyor değil.
Bizim arabalar da inadına ayda 2-3 arıza çıkartmasa belki bizim de belimiz ağrımayacak tamirci rolüne bürünmeyeceğiz ama kader...
1000 liralık ne yapıyorlarki? Şaka gibi
Şalama ile radyatörün üst kapak kısmı sökülür gözeneklere şiş sokulur temizlenir toplanır ama lehim işini herkes yapabilir mi bilemiyorum