Tofas Team

Tam Versiyon: İçeriden kilitlenmeme sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracı aldığım günden beri mekanik tadilatlar dışında hemen her şeyi kendim yapıyorum. Almış olduğum merkezi kilit motorlarını bugün aracıma (93 şahin) monte edecektim. 3 sorunla karşılaştım.
Forumlarda ve videolarda gördüğüm 2 farklı yol var. Birinde üstteki kilit düğmesinden gelen tele bağlıyorlar. Diğerinde içerideki açma kolundan gelen tele bağlıyorlar. Düğmeden gelen tele bağlamak daha kolay olduğu için onu tercih ettim.
Döşemeyi söktükten sonra düğmeden gelen teli daha rahat hareket etmek için altta bağlı olduğu kırmızı kelepceden geçici olarak çıkardım. Motoru teliyle düğmenin telini birbirine bağladım. Daha sonra düğmeden gelen teli kırmızı kelepçeyle oturttum. Motor sorunsuz çalışıyor. Ancak araç kilitlenmiyor. Ne içeriden ne dışarıdan. Anahtar dönüyor, tel basıyor, açma kolu çalışıyor ama kilitlenmiyor. Kurcalarken baktım sadece dışardaki açma kolundan kilise giden beyaz plastiği çektiğimde kilitleniyor. Yani kısaca ne düğme, ne motor, ne içerdeki açma kolu ne de dışardaki açma kolu beyaz plastiği hareket ettirmedigi için kilitlenmiyor.
o beyaz plastik zaten motora ve düğmeye anahtara filanda bağlı. sen iptal etmişsin o yüzden kitlemiyor. biraz narindir kırılmış olabilir yenisini alman gerekirse çakmak ile hafif ısıtarak takarsın.

bida tanışma konusu açmalısın büyük harf yasak falan filan forum kurallarını oku istersen
Montajı doğru yap şu konuda resimlerde gösterdim iç kilitleme çubuğuna takarsan senin el ile yaptığını motor yapıyor zaten sorun olmaması gerekir motorun pistonunu yukarı çek kilit açıkken tele bağlantı yap hepsi bu https://www.tofasteam.com/konu-merkezi-k...#pid665800


Yalnız üye tanıtım bilgileri bölümünde tanışma konusu açmanı rica ediyorum kural gereği
çok teşekkür ederim, hallettim 😊
Üye tanıtım bilgileri bölümünde konu açma uyarımı dikkate alacağını umuyorum konuyu kilitliyorum :ok

[Resim: kilit.png]