Tofas Team

Tam Versiyon: Araca Süt Döküldü, Ne Yapmalıyım?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar.
Aracıma 1 litrelik sütlerden döküldü
. Tamamına yakını diyebilirim. 
Arabada öyle bir koku oluştu ki anlatamam. Arka koltuk ve taban halısına kadar dökülmüş.
İnternetten araştırıyorum, eşe dosta sordum aracı sat o koku kesinlikle çıkmaz, bakteri  üremesini durduramazsın dediler.
Ne yapmalıyım sizce? Bunun temizleme losyonları vs var mıdır?
Alkolle mi yıkasam arabayı, tecrübe edenleriniz varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Ameliyathanelerde kullanılan bir çözelti var. Adı Zefiran. Bakterilerin oluşumunu engellemek için kullanılan bir çözelti bu. Eğer dökülen yerlere bunu iyice uygularsan kurtulabilirsin.
2 sene önce benim de bagajı döküldü amann aman öyle bişey yok yaz günü insan bayılacak içinde döşemeyi değiştirdim gene koku geçmedi bagajı kaç kere yıkattım havalandırdım ama kolay kolay geçmiyor onu diyim uzun bi süre böyle gitti kesin etkili bir çözüm bulamadım bende
Ağrıda var mı bilmemde detaylı iç temizlik yapanlara göstermek lazım
Taban halısı komple sökülecek, arka koltukta öyle. Taban halısını oto yıkamacıda güzelce yıkattırın kurusun sonra zefiran diye bir bakteri önleyici var onunla taban halısını güzelce temizleyeceksiniz. Arka koltuğu da koltuk yıkama işini yapanlara yaptırıp onu da zefiranla temizleyin. Sonra güzelce kurumasını bekleyip araca takın. Umarım tamamen geçer koku.
Islak vakum yapabilen bir süpürgeniz varsa yada halı yıkama makinanız işiniz kolay, Valet pro Carpet cleaner satın alın, sıkın silin, daha sonra bol su sıkıo vakumlayın, bu işlemi temiz su çekene dek tekrarlayın. Tertemiz olur kokuda kalmaz.

Burdan izleyip uygulayabilirsiniz;
Ziebart'a vermekten başka çaren yok gibi