Tofas Team

Tam Versiyon: Titreme ve motor sesi.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba değerli Tofaş Team, keyifler nasıl?
Sizlerden bir kaç bilgi rica edeceğim, eski konulara baktığımda 404 error almaktayım maalesef ki.

İlk önce araba sabahları motordan açayip çık çık ses geliyor, devir yükseldikce artıyor, fakat motor ısındıktan sonra çoğunluk olarak azalmakta. Subap ayarı gerek diye düşünüyorum.

Onun dışında 4 ve 5 ci viteslerde sadece 2,5 devire kadar acayib komple araba olarak titreme mevcut, 3 veya 3.5 devirlerde araba yağ gibi akıyor. Şanzıman değiştim, alt takım komple değiştim motor yeni toplandı. Sadece şaft altı köşe, şanzıman takozu ve motor takozu değişmedi. Acaba araba önden hasarlı olduğu için olabilir mi?

Jant ve lastiklerden olabilir düşünüyorum fakat ne direksiyon nede fren titreme yapmıyor, sadece 4 ve 5 ci vitesler belirli devirlerde. Anlamadım gerçekten yardımınıza ihtiyacım var.

Bir diğer sorunu unuttum Confused Aniden gaza bastığım zaman motor taraflardan acayip bir ses geliyor, sanki diesel motor çalışır gibi.
Soğukken sesli çalışıp ısınınca sesin azalması subap ayarından olabilir kontrol edilmeli

Motordaki titreme debriyaj kaynaklı olabilir şanzımanı değiştirmişsin baskı plakası ve balata değişti mi ? bu bölgeye yağ gelirse krank keçesi sızdırırsa o da kavramayı bozar titreme yapar

Gaza ani basmalarda gelen ses kadeh sesi olabilir eksantrik ve kadeh subap ayarına bakılırken kontrol edilir