Tofas Team

Tam Versiyon: Küçük boya atıklarını oje ile ya da sprey boya ile kapatabilir miyiz ??
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba, kapı içindeki küçük paslanmalara veya kapı içinde sürtünmeden dolayı oluşan boya atıklarını oje ile giderebilir imiyiz? yoksa sprey araç boyası mı almak gerek, boya için marka öneriniz var mı? İlk arabam ,alırken biraz kör gibi aldım, arabayı şimdide elimden geldiğince toparlamak istiyorum yorumlarınız ve vereceğiniz bilgiler benim için çok önemli
[Resim: 1.jpg]

[Resim: 2.jpg]

[Resim: 3.jpg]

[Resim: 4.jpg]

[Resim: 5.jpg]
Oje geçici çözüm 2-3 haftada bir ojeyle sık dönersin. Araç için rütuş boyası alman gerek normal boya ojeden daha dayanıklı oluyor. Rütuş fırçası ile geçersin üstünden. Ama pas olan yerleri önce pastan arındırman gerek. Yoksa yeni rütuş yaptığın yerlerinde üstünde kendini kısa zaman içerisinde yeniden gösterir.
@SonerPolat  pastan arındırmak için üstüne wd 40 sıkıp silsem olurmu? bide macun dediler ama macuna gerek varmı
Çürük olsa macun atılır da sadece pas başlangıcı varsa bence gerek yok. Pas çözücü sprey ile pastan arındırıp üzerine rütuş boyası ile rütuş yapılabilir.
sağ ön kapı çıkma galiba. eski rengin üstüne boya attıysalar oraya zor boya tutturursun. hele ki fitile geliyorsa güneşin altında kapı açık iyice kuruması şart. yada fitilin o tarafını sök iyice kurut boyayı.

paslı kısımları güzelce pastan arındırıp üstüne astar yada macun ile kapatman gerekecek. diğer türlü 1 2 aya yine pas kusar orası.




(28.02.2024, 10:34)SonerPolat yazdı: [ -> ]Çürük olsa macun atılır da sadece pas başlangıcı varsa bence gerek yok. Pas çözücü sprey ile pastan arındırıp üzerine rütuş boyası ile rütuş yapılabilir.

tamamdır deneyeceğim teşekkürler

(28.02.2024, 10:48)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]sağ ön kapı çıkma galiba. eski rengin üstüne boya attıysalar oraya zor boya tutturursun. hele ki fitile geliyorsa güneşin altında kapı açık iyice kuruması şart. yada fitilin o tarafını sök iyice kurut boyayı.

paslı kısımları güzelce pastan arındırıp üstüne astar yada macun ile kapatman gerekecek. diğer türlü 1 2 aya yine pas kusar orası.





videro yu kadettim en kısa sürede deneyeceğim teşekkürler
201 boya koduna rütuş boyası hazırlatıp yüzeyi temizleyip uygulayabilirsin