Tofas Team

Tam Versiyon: Arka aks sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle selamın aleyküm. Aracım 1 ve 2. viteste sanki birşey sıkıyormuş gibi gaz keser gibi yavaşlıyor sonra devam ediyor. Daha önce sol arka aksim bijon kesti bu sefer de sağ arka taraftan şüphe ediyorum. Araçta çekiş yönünden olsun şerit değiştirme olsun tuhaflik var. Yardımcı olursanız sevinirim
Çekiç kaybı varsa arka aks kesmiş olabilir. Aracı tam ortadan kaldır veya lifte kaldır, iki teker havada olsun. Tekerin birini çevirince diğeri ters istikamette dönmüyorsa aks kesmiş demektir.
(06.02.2024, 03:02)erdem2680 yazdı: [ -> ]Çekiç kaybı varsa arka aks kesmiş olabilir. Aracı tam ortadan kaldır veya lifte kaldır, iki teker havada olsun. Tekerin birini çevirince diğeri ters istikamette dönmüyorsa aks kesmiş demektir.

frenler sıkarsa yanıltır. aks kesse muhtemelen hiç yürüyemez. diferansiyelden en rahat gçsüz yerden dönmeye başlar. yani tek çeker gidemezsin.

ne tür bir tuhaflık var mesela? lastik barınçların eşit mi? el freninde sapma mı var tutuklumu kaldı? fren merkezlerin mı basılı kalıyor?
Takirtı varmı ?
Burak kardeş üyeler profillerine gerçek bilgilerini yazmak zorundalar adanalı değilsin ip numaran başka şehri gösteriyor ama il bilgini girmemişsin orayı düzeltmeli sonra üye tanıtım bilgileri bölümünde tanışma içerikli bir konu açmalısın üyelerimiz sana bu açtığın konu içinde gereken yardım yapacaklardır :ok
@DarkredBlue61 gidersin Ahmet. YouTube da videosu var. Çocuk aks kestiğinin farkında bile değil. Çekişi zayıf o kadar.

https://youtu.be/UnP3r5W7aws?si=-PwoJd4fRqCuUl9f

3:30 aks kestiğini usta anlıyor ve 8:45 de çıkarınca gösteriyor.
(07.02.2024, 01:29)erdem2680 yazdı: [ -> ]@DarkredBlue61 gidersin Ahmet. YouTube da videosu var. Çocuk aks kestiğinin farkında bile değil. Çekişi zayıf o kadar.

https://youtu.be/UnP3r5W7aws?si=-PwoJd4fRqCuUl9f

3:30 aks kestiğini usta anlıyor ve 8:45 de çıkarınca gösteriyor.

iyide diferansiyel direk o tarafa gücü vermesi gerek yanı yolda kalmasıgerekiyordu. ama diferansiyelin içinden kesmiş acaba o yüzden mı gitti.