Tofas Team

Tam Versiyon: Fiat Egea 1.4 Benzinli 95 HP Alınır mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar. Aracımı yakın zamanda değiştirmek istiyorum. Egea 1.4 benzinli 95 HP olan modeli araştırmaktayım.
Birçok arkadaş al derken, birçok kişinin de bazı olumsuz yorumlarını görmekteyim.
Egea 1.4 çekiş problemleri, yağ azaltma gibi problemler olduğunu birçok kullanıcı yorumunda görmekteyim. Ne yapacağımı şaşırdım.

Egea 1.4 alınır mı?

  • Egea'nızda yağ çok azalıyor mu?
  • Egea da çekiş problemi var mı?
  • veya karşınıza çıkan herhangi bir kronik arıza mevcut mu?
Aramızdaki kullanıcıların yorumları benim için çok değerli olacaktır.
2020 de sıfır alıp 1 yıl kullandım
benzinli çekiş zayıf rampada astım olan hasta gibi
Yağ eksiltme var  10000 km 2 litre eksiltdi
5.40 kullanıldığı halde
Fabrika 5.30 koyuyor du
Takip ettiğim kadar farklı marka bir yağ ile azalma sorunu çözülmüş diyorlardı kullanıcılar en son.
Bir arkadaşımda var sıfır almışlardı 4 yıl önce hala da kullanıyorlar, şimdiye kadar hiç yağ eksiltme sorunu olmadı. Sanırım yağ ve rodaj zamanındaki kullanım etkiliyor yağ yakıyor diyen kullanıcılar da var memnun olan da var. Performans beklentiniz olmasın çünkü o yönden zayıf iyi gitsin diyorsanız tatmin etmez.
Yağ yakma konusunda yorum yapamayacağım ama arabanın atmosferik 1.4 olduğu bilinciyle kullanırsanız gayet iyi ve yeterli bir araba.
1.4 turbosuz olduğu için çok birşey beklememek gerek ama yakıt vs yönündende idealdir bence. yağ sorunu genel olarak mevcut muhtemelen yağı buharlaşip yaktırıyor.yani bazı araçlarda bu durum normal örneğin tempra motor 1000 kmde 0.5 lt kadar eksiltme yapabilir. fiat yağ soğutucu kullanılıyor mu bilmiyorum bu modellerde fakat muhtemelen yine maaliyet düşürme amaçlı böyle birşey yapmışlar vede sonucunda araçlar yağ yakıyor. garantisi doldu ise başka marka yağlar ile bu sorun giderilir bence. 

çok yükl kullanılmayacaksa atmosferik daha iyi bence masrafsız tertemiz bin git Smile
Arabayı aktif ve yoğun bir şekilde kullanıyorum. Öncelikle yağ yakabilir bayi/servis arabayı teslim ederken eksiltebileceğini söylüyor ve normal diyor en azından bana teslimat böyle oldu. Şu ana kadar azaltma görmedim ama ama 10 kullanıcıdan 8'i azaltıyor diyor 2'si azaltmıyor diyor genel olarak.

Arabanın içi ve dışı gayet güzel. Fiyatına göre çok lüks. Clio ya da i20'ye göre bence çok daha güzel bir araba. Daha geniş ve yakışıklı.

Yalnız zaten yazıldığı gibi araba 1.4 atmosferik motor ve gerçekten az bir tork'u var. Samsun'dur, İzmir'dir, Ankara'nın Dikmen'idir dik bir yerde yaşıyorsanız bu tork eksikliğini çok ciddi hissedeceksiniz. Araba uçup kaçamaz, yokuşlarda bayılır ama şehir içi sakin bir insan için gayet iyidir. Devirli kullanırsanız uzun yolda yokuşta nispeten daha rahat edersiniz ama çoğu insan böyle kullanmıyor. Ben asıl yokuş sıkıntısını şehir içi dur kalklarda, araba doluyken yaşıyorum. Gerçekten birinci viteste yürür gibi yokuş çıkıyoruz zaman zaman
Bildiğim kadarıyla yağ yakıyor. Ama lpg de yakıt tüketimi güzel. Performans olarakta atmosferik düz motor bir arabadan beklenen klasik performansı var.