Tofas Team

Tam Versiyon: benzinde tekleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arabayı aldığımdan beri benzinde tekliyor. hatta öyle ki arabayı sallıyor giderken. Ayağım gazda değilken bişey yok, gaza abandığımda bişey yok fakat hafif gaza basınca arabayı sikeliyor. Geçenlerde karbüratörü söktüm temizledim contaları diyaframı değiştirdim yine çözülmedi. Bu arada lpgde de sorun yok. sorunun kaynağı ne olabilir?
Bende de benzinde silkeleme vardı ve rölanti dalgalanıyordu hatta benzine aldığımda baya benzin kokusu geliyordu o yüzden arabayı benzinde pek kullanmıyordum. 2 hafta önce karbüratörcüye gittim karbüratörü söktü usta diyafram yırtıkmış ve ordan benzin kaçırıyormuş kokunun sebebi oymuş. Karbüratör temizlenip bakım gördükten sonra çok stabil oldu hem rölanti düzeldi hem silkeleme kalmadı. Karbüratörü temizlemişsin diyafram ve conta da değişmiş ama aklıma başka bişey gelmedi.
Teşekkür ederim usta kendim yaptım temizliğini ama olmadı bir de karbüratörcüye baktırayım. Bu arada benzine geçtikten 3-4 dakika sonra tekleme başlıyor ve geçenlerde atiker marka lpg düğmesinde lpg ışığınıın yanıp söndüğünü gördüm benzinde giderken ama birkaç dakika sonrasında ışığı kesti ve tekleme devam etti. ayrıca gaz benzin farketmeksizin arabanın deposundan sürekli benzin kokusu geliyor.
Benzin veya lpg kokusu şakaya gelmez aman dikkat usta. Depo ve benzin hattına bir bakın bi yerlerde kaçak vardır.
(09.01.2024, 20:14)Deniz26 yazdı: [ -> ]Benzin veya lpg kokusu şakaya gelmez aman dikkat usta. Depo ve benzin hattına bir bakın bi yerlerde kaçak vardır.

arabayı ilk aldığımda ustaya sordum havalandırma içeri kaçırıyordur bişey olmaz dedi üstüne düşmedim ben de. 13 aydır o şekilde biniyorum bir sorun yok. benzin damlatma vs olmuyor sadece depodan koku geliyor.
Bende de bayadır koku vardı lpgci karbüratör temizletmesen de bişey olmaz demişti ama diyaframdan benzin kaçırıyormuş allahtan bir şekilde egzoz manifolduna benzin damlamamış. Bence bir karbüratörcüye git kafan rahat olsun.
Eyvallah reis bir bakayım. @Falcon417 hocam tekleme konusunda sizin bir görüşünüz var mı?
Alt takoz ne alemde peki lastik olan
(09.01.2024, 23:44)Falcon417 yazdı: [ -> ]Alt takoz ne alemde peki lastik olan

contalarla beraber onu da değiştirdim üstad. Aklıma filtreler geliyor yarın da onları değiştireceğim.