Tofas Team

Tam Versiyon: Birkaç Elektriksel Sorunlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
herkese selamlar, daha önce de konu açtığım aracım hakkında bazı problemler vardı onları hallettim. Şimdi sırada bazı elektriksel sorunlar var. Bunları sizin de desteğiniz ile kendim halledebileceğimi düşünüyorum. Şöyle anlatayım:

1- Aracım 92 model Şahin ama doğan L göstergesi takılmış. Doğan SL/L'lerde bulunan ışık yoğunluğu ayarını aktif etmek istiyorum. (Çubuğu kırılmış durumda şu an)

2- Benzin göstergem aktif çalışıyor ama farları açınca bi tık daha yükseliyor ve ara ara da kontağı kapatmama rağmen takılı kalıyor. 

3- Km saati normal çalışıyor ama 0'dan 50 ye kadar titreyerek çıkıyor.

4- Km saatini komple sökmüştüm sökmeden önce el freni ikaz lambam yanıyordu şimdi ise yanmıyor (göstergeyi sökme sebebim zaten ikaz lambalarımın yanmamasıydı. Arka cam rezistans, arka sis yanmıyor)

5- Tavan lambam aktif yanıyor ama sadece kapılar açıkken aktif. Manuel olarak yakamıyorum üstündeki siyah düğmeyi bozmuşlar. Sağa sola çevirdikçe boşa hareket ediyor.

6-Tavan saatim aktif çalışıyor ama lambasının kablosu kesilmiş. Parklara bağlı olarak yansın istiyorum nereden kablo çekip aktif etmem gerekir?

7- Arka sis düğmesiyle birlikte ön sis de yanıyor ama düğmeden cızırtı geliyor. Cızırtı geldiği zamanda da sisler yanmıyor.

Bana yardımcı olur musunuz değerli abiler.
(09.01.2024, 14:00)Emir Ertürk yazdı: [ -> ]1- Aracım 92 model Şahin ama doğan L göstergesi takılmış. Doğan SL/L'lerde bulunan ışık yoğunluğu ayarını aktif etmek istiyorum. (Çubuğu kırılmış durumda şu an)

Sorun sadece çubuktaysa parçacına bir sor belki çubuk bulursun sıfır olarak. Eğer bulamazsan ya çıkmacı dolaşacaksın ya da ucuna farklı bir plastik yapıştırıp kullanacaksın

(09.01.2024, 14:00)Emir Ertürk yazdı: [ -> ]5- Tavan lambam aktif yanıyor ama sadece kapılar açıkken aktif. Manuel olarak yakamıyorum üstündeki siyah düğmeyi bozmuşlar. Sağa sola çevirdikçe boşa hareket ediyor.

Tavan lambasının sürgülü tuşunun olduğu yere ince on-off anahtarlar tam oturuyor diye hatırlıyorum. O tarz birşey oturtabilirsin

(09.01.2024, 14:00)Emir Ertürk yazdı: [ -> ]6-Tavan saatim aktif çalışıyor ama lambasının kablosu kesilmiş. Parklara bağlı olarak yansın istiyorum nereden kablo çekip aktif etmem gerekir?

Kablosu kesildiyse muhtemelen altında kablo duruyordur ama ışığın patlamış olma ihtimali de var. Eğer ışığı sağlamsa ve arkasında kablo yoksa göstergenin arkasından çekebilirsin yeni kabloyu

(09.01.2024, 14:00)Emir Ertürk yazdı: [ -> ]7- Arka sis düğmesiyle birlikte ön sis de yanıyor ama düğmeden cızırtı geliyor. Cızırtı geldiği zamanda da sisler yanmıyor.

Kablonun gittiği yeri kontrol et eğer role olmadan bağlanmışsa araya role bağla. Role varsa bağlantı ayaklarına bak oksit yapmış olabilir. Son olarak sorun çözülmezse tuşu değiştir.
1- Reosta çok önemli mi ki ışığı çok değil kısmak ne kadar lazım bilemiyorum reosta kolay bulunan bişey değil https://otoemiryedekparca.com/murat-131-...e-anahtari

2- Benzin göstergen bozuksa yenisi takılacak ama göstergeye şase takviyesi yapıp bi görmek lazım

3- Km teli değişecek

4- Yanmayan ikazların t5 dipsiz ampulleri kontrol edilecek

5- Anahtarın altında bilya var sağa sola kaydırıyorsun temas ettiği yerleri düzeltmen lazım

6- Tavan saati konusu https://www.tofasteam.com/konu-tavan-dig...aati-54293

7- Muhtemelen röle bağlamadılar düğme zorlanıyor sislerin artı kablosunu takip et kaput içinde röle olmadan direkt düğmeye geliyorsa röle bağlanması şart
abiler teşekkür ederim bunlara bakıp düzelteceğim inşallah