Tofas Team

Tam Versiyon: Kesiciler ara sıra çalışmıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Tesisatimda röle var, bı ara giderken stop etti ve sebebini bulamadım. Bobin sağlam, kesiciler de sağlam, kontağı açıp kutup başını sök tak yapıyorum cereyan geliyor. Seri biçimde değdirip çekince 3. Tıktan sonra kesiliyor gene. Sebebi ne ola ki?
Röle direkt lpg beynine bağlıdır muhtemelen ama lpg kesicisini lpg anahtarı açıyordur o arızalıysa tık etse bile lpgyi açmayabilir
Röleyi mi degiseyim abi, tesisatta bir problem gözükmüyor. Bobinden şüphelendim ama benzin kesicisi art arda sök tak yapınca çalışıyor. Gaz kesicisi ise 3 kez ard arda dokundurunca bidaha çalışmıyor 20 saniye boyunca.
Röleden demedim ama benzinde de kesici açmıyorsa başka bişey var eksi sağlam mı ?
Bobinden olursa ateşleme olmadığında lpg anahtarı kesicileri açmaz ateşlemeyede bakmışsındır zaten
Benzinde hiç bir problem yok ama gazda sorun var tetik alıyor benzin kesicisi, LPG ara sıra tetik almıyor, düğme elektrik alıyor. Bir de kontağı açınca 1.5 saniye gaz gönderiyordu karbüratöre. Şu anda 0.4 saniye gaz gönderip duruyor.
Başka lpg anahtarı bulursan değiştir dene bakalım yine aynı mı olacak
Abi distribütörün içindeki manyetik okuyucuyu değiştirmiştim sardığı için. Onun kablolarını oynayınca çalışıyor araba 2 gündür sık sık ateşleme kesmeye başlamıştı.

Okuyucuyu değistireli 1 ay oluyor sorun yoktu ama şu anda öyle yerlerde ateşleme kesiyor ki otobanda yolda kalıyorum. Kabloları oynayınca çalışıyor. Ama temassizlik da yok hiç bir yerde. 
(27.12.2023, 21:47)Falcon417 yazdı: [ -> ]Başka lpg anahtarı bulursan değiştir dene bakalım yine aynı mı olacak

@Falcon417   abi söylemeyi unuttum, modül arızası yok. Motor ısınınca veya soğuyunca stop etme veya çalışmama olayı yok. Tamamen rastgele zamanlarda stop ediyor. Manyetik okuyucu kablolarını asılıp bırakınca düzeliyor ama okuyucunun kabloları da düzgün görünüyor cidden canım sıkıldı.
Okuyucu kabloları kırık ya da soketi bozuk olabilir mi acaba
Valla eski okuyucuyu takıp tekrar deneyeceğim abi, biraz boşluk kalıyor sardığından dolayı ama denemekte yarar var. Ben modülü distribütörden uzağa kaportaya sabitlemistim kablolarını her birini tek tek kontrol ettim ama bişey bulamadım.
@Teğmen distribütör milinde aşıntı varsa doğru okuyamaz, Sensörün ucunu temizleyin, eski sensörü de deneyin. Daha öncesinde başıma gelmişti distribütör sarmıştı komple distribütör almıştım güzelce temizleyip bakımını yapmıştım kendi arabamda olmuştu bu olay 
Sayfalar: 1 2