Tofas Team

Tam Versiyon: Motor suyu boşaltma ve yağ sökücü
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Dostlar.Havalar tam soğumadan,komple radyatör ve motor suyunu boşaltarak yenilemek istiyoruz.radyatör suyunu salmayı biliyorumda;arabanın yanında gelen katalogda motor suyunu boşaltmak için motor bloğunda bir civata var diyor ama foto net değil ve tam yerini göremiyorum.araç düz motor doğan L.tam yerini bilen yardımcı olabilir mi?ayrıca motor bloğunda yılların verdiği yağ lekeleri var.katmanlaşmış.gazyağı ve mazot ile temizlemeye çalıştım ama sonuç vermedi.en iyi ne söker yağı? teşekkürler.
Çok uzun zaman oldu tam yerini hatırlamıyorum manifolda yakın diye aklımda lakin bilen arkadaşlar daha net cevap verebilir.

Yağ için en iyi çözüm gazyağı ve mazottur fakat bir boya fırçası veya eski bir diş fırçası yardımı ile çıkarabilirsin belki birincide tamamen gitmez bir müddet sonra tekrar yaptığında tertemiz olur, Gençken hacı murata ne uğraşırdım radyatörü bile sökerdim temizlemek için 3 kattan sokağa hortum çekerdim şohbenden sıcak su  ile temizlerdim mazot iyidir ama koku yapar o koku olmasın diye uğraşırdım,Her şey gençkenmiş yaşınızın kıymetini bilin Kardeşler.
@TÜRK_EGiNLi hocam bilgilendirme için teşekkürler.bujilerden aşağı taraf yağlı.nerden geliyor bu yağ acaba.motor sıcakken bile gazyağı ile sürttüm ama çıkmadı.motor yıkatmaya karşıyım.elektrik kabloları vb oksitlenip zarar görebilir.
Asperox ile alttan sık katran olmuştur o iyi fırçala akaryakıt istasyonlarında rotexi tuttun mu söker yağ soruna ya kartel havalandırma boşta yada külbütör kapağı olabilir
@safir42 düz motorlarda manifold tarafında 11mm lik tapa var oradan boşaltırsin 11 mm diye hatırlıyorum  düşün
Eksoz manifoldunun orada tapaların yakınında düz motorda 10luk slxte 13lük diye söylemişti bir usta bana
@Şahinbey96 @06zyn21 @Falcon417 10 yada 11 mm lokma anahtar ile hangi vida ise bi deneyeyim.egzoz manifold etrafına bakayım.havalar iyi iken halletmem lazım...hangi tofaşın altına baktıysam hepsi karterden şanzuman sonuna kadar hep yağ içinde.görünüp berbat hepsinde.
arasında conta bulunan elemanlar sıkılırken değişik torklarda sıkılıyor contalar az sıkılan tarafa yığılma yapıyor yağ kaçaklarıda genelde bundan oluyor tork anahtarıyla bilinçli bir tork değerinde sıkılırsa kaçak olmuyor
Abi ben şu vida diye biliyorum
[Resim: bvqswbw.png]
@daphnis hocam haklısınız.ama nerde tofaşların vidasını tork anahtarları ile sıkanlar?başında durup tamiri bitirtmeye şükrediyoruz.

@Falcon417 Gün içi o vidayı bi deneyeceğim Mustafa bey.umarım odur.gevşetince su gelirse odur diye düşünüyorum.ordanda boşaltırsak en azından temiz bir antifrizli yenileme olacak teşekkürler.
Sayfalar: 1 2