Tofas Team

Tam Versiyon: Mercekli Far Kar Yağarken Izdırap Oldu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar geçenlerde gece arabayla uzun yola gitmen gerekti gece saat 23.00 da yola çıktım yolda kar yağmaya başladı ve benim mercekli farlar aydınlatmaz hala önümü bile göstermez oldu bu arada kar iyice şiddetlendi ve ben 50-40-30 derken arabayı kenara çekmek zorunda kaldım araç dan indim baktım far camının önünün karla kapandığını gördüm elimle temizledim tekrar aydınlatmaya başladı ama yola çıktık dan biraz sonra kar farların önünü yine kapadı anladım ki halojen ampulün sıcaklığı ile far camı ısınıp kar tutmasını engelliyordu mercek takınca ısı merceğin arkasında kalıp far camlarını ısıtamadı ve cama yapışan karıda eritemedi. sonuçta kar iyice hafifleyene kadar önümü göremedim 30-40 km hızla ancak ilerledim bana çok zorluk çıkardı sırf bu sorunu çözmek için bir çalışma yapmam lazım bakalım nasıl olacak. Bu arada başına böyle bir sorun gelen oldu mu ? merak ettim.
bildiğim kadarıyla orjinal doğan l lerde ön tamponda far yıkama fıskiyeleri var çalışmıyorsa kontrol ve tamir ettirin eğer düz tampon varsada 2 adet doğan slx far yıkama fıskiyesi motoru ve su haznesi ve elektrik ustası bu probleminizi halleder. far suyuna donmayan antifrizli su ve eczanedende azcık saf alkol alıp koyarsınız sorun hallolur. o motorun gücü çoktur uzunlar yanıkken ön cama su atarsanız devreye girer kar vs vs bırakmaz.
Far yıkama sart abi ona bi bakın bende yaptıracamda elim değmiyor bi türlü.
Far yıkama çözüm olabilir ama cam suyuyla çalışmamalı bence cama su sıkarsanız ön camda cam suyu bile donar rüzgardan far fiskiylerine ayrı bir düğme koyun onlar bassın suyu , su olarakda donmaması için bi yöntem bulun Oğuzhan abinin dediği gibi alkolle birlikde deneyin deneme turu atın donuyomu kontrol edin.
Farlarıda merak etim resmini atma imkanınız var mı ?
Arkadaşların dediği gibi far yıkama yapabilirsin aracın orjinalinde yoksa şu üründen alıp sistemi kurabilirsin
http://www.hepsiburada.com/liste/carub-c...#Gorseller
Doğan L'nin orjinalinde far yıkama sistemi var farlarla beraber çalışır.Direk hat çekin içeri düğme koyun birde güzel antifrezeeli cam suyu koymumu arada bir basar temzilersiniz hemde antifirizli cam suyu olduğundan kar tutunmaz üzerinde.
Bende de far yıkamanın hortumları var ancak çalıştığını bilmiyordum.Bir inceleyeyim..Bu havalarda çok yararlı olacaktır.

Sistem, cam suyu haznesinden mi besleniyor?
(14.02.2013, 18:54)koug yazdı: [ -> ]Bende de far yıkamanın hortumları var ancak çalıştığını bilmiyordum.Bir inceleyeyim..Bu havalarda çok yararlı olacaktır.

Sistem, cam suyu haznesinden mi besleniyor?

Orjinalse ön sol farın arkasında depo var.Kapağı gözükür altında hortumu var.Eğer sonradan yapılmışsa camsuyu vebaşka bi hazneden çekmiş olabilirler.
Arkadaşlar far yıkama mevcut çalışır durumda ama hiç kullanmıyorum yani suyunu hiç doldurmadım alkol yada donmayı engelleyecek başka ne olursa araştırıp deneyeceğim. Araç hareket halindeyken far camında toplanan kar tanelerini eritir ve birikmesine engel olursa çok iyi olur eğer olmazsa radyatörden biraz sıcak havayı farların içine üfletip far camını ısıtarak çözmeyi planlıyorum.
Radyatördeki havayı far camının içine verirseniz karlar erir fakar bu seferde bugudan aydınlatmanız kötü etkilenir.En güzeli far yıkamayı kullanmak.Sıvı olarak dediğiniz gibi alkol ya da antifirizli cam suyu olabilir.
Sayfalar: 1 2