Tofas Team

Tam Versiyon: AKS Tamiri ve Değişim Fiyatları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Otomobillerde yer alan AKS parçası, mekanik parçalar arasında aracın hareket etmesini sağlayan oldukça önemli bir aktarma organıdır. AKS arızası durumunda araçta ciddi problemler meydana gelmekte ve ilerleyen süreçlerde aracın hareket etmesini engellemektedir. AKS kesmesi denilen bu durum sırasında motor çalışır fakat gaz pedalına dokunulduğunda araç hareket edemez hale gelir. Bu gibi arızalardan önce ise belirtiler daha hafif olur. Direksiyonda titremeler, araç kasasında titreme ve sarsıntı gibi problemler, sağa sola dönüşlerde çat-çat şeklinde sesler oluşur. Bu süreçten sonra aks tamiri yapılmazsa sorun daha da büyür ve yolda kalmanıza neden olabilir.
Aks tamiri sadece orijinal yedek parçalarda yapılmaktadır. Aracınızın üzerinde yer alan komple aks orijinal ise tamiri sağlıklı bir şekilde uygun fiyatlara yapılmaktadır.

AKS Tamiri Fiyatları 2024


AKS Tamiri fiyatlarını kullanıcılar için marka ve model belirterek altta bir araya getirdik. Diğer modellerin aks tamiri ücretlerini merak ediyorsanız hemen yorum yapabilirsiniz.
AKS Tamiri Fiyatları
Tofaş şahin doğan kartal aks tamiri fiyatı950 TL
Megane 2 aks tamiri fiyatı1200 TL
Lada niva aks tamiri fiyatı1300 TL
Ford Focus aks tamiri fiyatı1600 TL
Ford Connect aks tamiri fiyatı1600 TL
Peugeot 306 aks tamiri fiyatı2200 TL
Fiat Doblo aks tamiri1500 TL
Mercedes 200e Aks tamiri3200 TL
BMW e30 e46 aks tamiri fiyatı3200 TL

Diferansiyel tamiri fiyatları için konumuza göz atın.

AKS Tamiri Sağlıklı Bir İşlem mi?


AKS tamiri işlemi, profesyonel tamir atölyelerinde yapıldığında oldukça sağlıklı bir işlem olmaktadır. Orijinal aks parçaları tamir edilebilir ve uzun yıllar tekrar aracınız üzerinde hizmet edebilen parçalardır. Yan sanayi aks parçalarının tamiri pek mümkün değildir. Tamiri edilse dahi kısa süre içerisinde tekrar arıza çıkartabilmekte ve aracınızın yolda kalmasına neden olabilmektedir. 
İç aks kafası tamiri, aks lalesi tamiri, aks kafası tamiri gibi birçok tamir yöntemi uygulanmaktadır. Aracınız üzerinden çıkan parça orijinal ise uzun yıllar dayanıklı hale getirilmektedir.

Aks Yağ Kaçağı Tamiri


Aks mili yağ kaçağı tamiri için komple bir revizyon gerekmektedir. Bu süreçte araç üzerinde bulunan aks parçası komple olarak çıkartılmakta ve parçalarına ayrılmaktadır. Bu esnada aks içerisinde bulunan contalar, somunlar vs diğer tüm parçalar yenileri ile değiştirilmekte ve değişim sonrası testleri yapılmaktadır. AKS yağ kaçağı tamiri gibi durumlarda tamir yöntemi hemen uygulanmalıdır.

AKS Tamiri Ne Kadar Sürer?


AKS Tamiri işlemi ortalama olarak 1 saat kadar sürmektedir. Bir araçtaki iki aks parçasının tamiri maksimum 3 saat sürmektedir. Bu gibi durumlarda servisinizden tamir süresi hakkında bilgi almanız gerekmektedir. Bazı servislerde ve tamirhanelerde ki yoğunluklardan dolayı tamir işlemleri oldukça fazla uzamaktadır.

AKS Kafası Keçesi Değişim Fiyatları


AKS Değişimi Fiyatları
Toyota Corolla aks körüğü değişimi350 TL
Renault 9 aks körüğü değişimi250 TL
Lada Samara aks değişimi450 TL
Ford Focus aks değişimi550 TL
Ford Fiesta aks değişimi550 TL
Clio 4 aks körüğü değişimi500 TL

Aks değişimi işçilik fiyatlarını sizler için bir araya getirdik. Aks değişimi oldukça kolay bir işlemdir. Uzman bir servise ve tamirciye gitmeniz halinde işlemleriniz en kısa süre içerisin de yapılacaktır.