Tofas Team

Tam Versiyon: EGR Valfi Nedir?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bizim araçlarda da var mıdır? Malumunuz bizim kartalda sadece camlar açıkken içeri ne tam lpg, ne de tam benzin kokusu diyemediğim ekşi bir koku doluyordu. Bunu araştırırken benle birebir aynı sorunu yaşayan birini gördüm.

http://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?2177-Y%C3%BCksek-h%C4%B1zlarda-Egsoz-kokusu/page2&s=16a8f0dbf672f93be6193e297b2c7fef


EGR valfini değiştirdik sorun kalmadı diyor.

Nedir bu, valf, bizim araçlarda da var mı?
Bizde yok olsa iptal edeni çok olurdu olsa chip tuning kapısı açılırdı heralde bilmeden ne çok konuştum Big Grin Yalnız olmadığını biliyorum.
ben bildiğim kadarıyla turbolularda var EGR valfi,bizde C4 var iken bozulmustu cekmıyordu arac EGR valfini değişmişlerdi cekıs yerıne gelmsti,ordan aklımda kalmıstı...
Egzoz manifoldu ile emme manifoldu arasında bir valfdir.Egzozdan çıkan tam yanmamış yakıtı emme manifolduna göndererek tekrardan yakılmasını sağlar kimisi egzozdan çıkan sıcak gazı motora gönderip motorun hararetinin daha hızlı yükseltmeyede yarar der.Turbo Dizel araçlarda bulunur çoğunlukla.Çok fazla kurum vs olduğundan bozuluyor temizlenmesi gerekiyor kurum dolunca hem çekişten düşüyor hem yakıt artıyor o yüzden kör conta koyup direk iptal ettiriyor çoğu.

Bizim araçlarda böyle bir parça yok.

Eğer aracınıza koku doluyorsa bunun birçok sebebi olabilir öncelikle ne kokusu olduğu önemlidir geçen megane 1 de naylon kokuyor ama öyle böyle değil eğildim baktım orta susturucuya naylon poşet yapışmış kazıdık sildik vs 1 hafta sonra anca gitti kokusu.
(12.02.2013, 18:00)aykutc yazdı: [ -> ]Bizim araçlarda da var mıdır? Malumunuz bizim kartalda sadece camlar açıkken içeri ne tam lpg, ne de tam benzin kokusu diyemediğim ekşi bir koku doluyordu. Bunu araştırırken benle birebir aynı sorunu yaşayan birini gördüm.

http://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?2177-Y%C3%BCksek-h%C4%B1zlarda-Egsoz-kokusu/page2&s=16a8f0dbf672f93be6193e297b2c7fef


EGR valfini değiştirdik sorun kalmadı diyor.

Nedir bu, valf, bizim araçlarda da var mı?

06KRL06 nicli arkadaş soruya gayet güzel cevap vermiş.

Koku meselesine gelince hava filtre kutunu iyi kontrol et, mikserin üstten ise koku yapma olayı fazla oluyor. Ben hava filtre kutusunu 306 peugeot kutusu ile değiştirdim Wink, mikseri de yaprak yaptım koku kesinlikle yok, eskiden oluyordu.
Tabi bunun yanında başka problemlerde olabilir.