Tofas Team

Tam Versiyon: Şahin mi daha sağlam Doğan mı???
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Arkadaşlar resim ve videolardan gördüğüm kadarıyla şahin ve doğan çarpışmalarında şahin daha fazla hasar alıyor gibi.. bu videoya bi bakın isterseniz.. sizin görüşleriniz nedir? bu ve buna benzer video ve resim varsa paylaşabiliriz

Araçlarımızın en genci bile 02 model yani çok yeni değil onun için öncelikli olarak sağlamlık aracın bakımına bağlı bazı eski modeller çok temizken döküntü olmuş durumda olan modelli tofaşlar var.Tam tersi durumda mevcut.
Doğanlarda güçlendirme adı altında ufak tefek şeyler yine erken yıllarda yapıldı şahinlerde de yüksek modellerde mevcut.Videodaki araçlarda Şahin 92-94 gibi geldi bana doğanda 92-94 gibi o model aralığında doğanın ufak tefek farkı vardır ayrıca kazanın yapılışıda hasar almada çok farkediyo.Kesin olarak su daha sağlam diyemeyiz bence.
genel yapıları aynı bence şahindeki kronik sorun doganda var dogandaki kronik sorun şahindede var bence boyle bi kıyaslama kaportada yapmak zor motor kısmında yapılırsa daha acık seyler söylenir ama boyle çok parcalanmalı kazalarda 1. şaselerin durumu nedir. 2. çarpısma nasıl oldu şimdi bu videoda doğan ucup şahinin direkten veya çaprazından tavana girmiş ki doğanın ön yok şahinin tavan ve sol taraf iptal. bunu anlamak illa istiyorsanız aynı bakımda şahin ve doğanı kafa kafaya sokmak
Yazık kaza görüntüleri çok kötü. Allah herkesi korusun kazadan beladan. Ancak bu KOÇ'ların yatacak yeri yok. Güvenlik namına emniyet kemerinden başka birşey yok arabalarda. Hani diyeceğim o zamanlarda bugünün teknolojisini beklemeyelim de, yahu yapan yapmış işte zamanında. Bunlar neresinden kısarsak o kadar kar ederiz demişler.
Kazalarda kazanın oluş sebebide hasarı bence olumsuz etkiliyor .Ama şimdiki arabalarda euro ncap testleri var bu yüzden hasarları en aşağıya indirgenmeye uğraşılıyor.Burda aracın markası değil de çarpma şiddeti gibi bir çok etken göz önünde bulundurulmalı.!
Kaporta kısmı hakkında şahin ve doğan birbirine yakındır belki. Motor kısmında ise, bir araç bakımlıysa hangi araç olduğunun önemi yok.Bundan 2 sene önce şahinim vardı 95 model. Mercedesler bile soğukta ikinci yada üçüncü marşta çalışırken benim şahinim tek marşta çalışırdı.
doğanın koltuguna oturunca fark var tabı
tek fark konfor gıbı geliyor bana
(12.02.2013, 15:33)HATTAB yazdı: [ -> ]doğanın koltuguna oturunca fark var tabı
tek fark konfor gıbı geliyor bana

Tabiki aynı şase üzerinde elektronik aksamda oynamışlar ama kasa aynı ve şahinle tüm parçalar uyumlu .
(12.02.2013, 15:46)kerem11 yazdı: [ -> ]
(12.02.2013, 15:33)HATTAB yazdı: [ -> ]doğanın koltuguna oturunca fark var tabı
tek fark konfor gıbı geliyor bana

Tabiki aynı şase üzerinde elektronik aksamda oynamışlar ama kasa aynı ve şahinle tüm parçalar uyumlu .

he ya abı ne guzel guya 2 faklı araba ama tum parcaları aynı ...
doğanlar yanılıs olmasam makam aracı olarak kullanıyormus
şaşe üzerinde doğanın farkı ortada çamurluk altlarında tekerin yanından bakın ayrı bi şaşe gözle görülüyor rahatlık konforda ayrı bi güzel tabi Smile)
Sayfalar: 1 2 3 4 5