Tofas Team

Tam Versiyon: Kartal Arka cam rezistans bağlantısı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar Merhaba, 
Aracıma içten yalıtım yapmaya başladım tesisatı sökerken cam rezistans anahtarınıda yanık olduğunu fark ettim. Anahtara iki kablo bağlanmış biri göğüs altından şaseye bağlı diğeri motor bölümüne gidiyor. Motora giden kablo, radyatör fan müşürünün orda kablo bağına giriyor. Elinde bağlantı şeması olan var mı ya da nasıl bağlanması gerektiği ile ilgili bilgisi olan var mıdır? 
Şimdiden teşekkürler
[Resim: IMG-0341.jpg]
Rezistans bağlı gözüküyor en sondaki arka silecek anahtarıysa bu yanık soketin yerinde sis düğmesi olabilir onuda iptal edip fan müşürüne rölesiz bağlamışlardır ondan ötürü kablolar erimiştir şuan araçta çalışmayan aksam nedir ?

Bir de anahtarı değiştirip üzerindeki simgeyi umursamamışlardır simgesine çok takılma zaten normalde tam ortada dörtlü olması gerekirken onuda sağa kaydırmışlar
Hocam cevap için teşekürler. 

Ölçü aleti ile kontrol ettim bugün. Yanık olan anahtarı dediğiniz gibi rezistans simgeli anahtarı takılmış. Kablonun biri radyatör fanı ucuna bağlanmış direkt. Evet en sondaki arka silecek anahtarı.
Bu araç 94 yılından beri bizde ve hiç sis farı takılmadı araca. Burada orjinalinde ne anahtarı olması gerekli bilmiyorum. 

Arızalı bir aksam yok aslında tabana kadar soydum aracı yeni yalıtım yapıyorum sökmüşkende bunun gibi gördüğüm yerleri onarıyorum. 

Bu 92 düz motor olanlarda sanırım orada tuş olmaması gerekiyor doğru mu anladım?
"Far - Rezistans - Dörtlü - Arka sis - Arka silecek" şeklinde olması gerekiyor kartallarda
Yani şu sıralamada en sağdaki fan simgesi yerine silecek simgesi oluyor orjinalinde

[Resim: RoM381.jpg]
Tamamdır teşekkürler