Tofas Team

Tam Versiyon: Sola dönerken tekleme!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba

Aracımda ilginç bir sorun oluştu. Sorunum şu;
Araç sola dönüş esnasında gaz yemiyor, ancak bir kaç saniye sonra normale dönüyor. 220 Km düz yol yaptım, bir defa dahi tekleme sorunu olmadı. Ancak şu ana kadar 3 defa sola dönüş esnasında bir kaç saniye de olsa tekleme yaşadım.

Araştırmama rağmen maalesef bir sonuca ulaşamadım. Bu tarz arıza yaşayan oldu mu? 
Şimdide teşekkür ediyorum.
Mesut abi, aynı sorunu yaşadım abi. Sorun ilginç bir şekilde bujilerde çıkmıştı Smile

Benzinde hiçbir sıkıntı yoktu, sadece lpg de yapıyordu. Kavşağa girdiğimde sola dönerken tekliyordu
Sn @barisdg Barış bey, bujiler yeni sayılır. Ancak elimde yedek olarak 1 takım yeni buji var, değiştirip deneme sürüşü yaparım. Bu sorun, Ford, Toyota vb gibi  farklı marka ve model araçlarda da meydana gelmiş. 

Bir Toyota kullanıcısı sorunun distribütör yağlanmasından kaynakladığını ifade edip, "balata spreyi ile distribütör temizliği yapıldıktan sonra arıza ortadan kalktı" notunu paylaşmış.

Tekleme, sola dönüş esnasında yaşandığı için ilk akla gelen şey, direksiyon pompasında, ya da hidrolik hortumlarında sorun olup olmadığı oluyor. Ancak siz örneğinde olduğu gibi, buji arızası da çıkabiliyor. Şimdilik can sıkıcı bir sorun yok. Ancak bu sorunu teşhis edip çözmem gerekli.

Katkı ve fikriniz için teşekkür ediyorum. Esen kalın.
Direksiyon yağını kontrol et abi, ya ka direksiyon pompası kayışını çıkartıp dene sola dönüp kalkmayı
aracın rotu filan normal ise pompa vs dendir bence. bujiden olması biraz tuhaf sola dönerken motor esniyor olabilir ama teklemesi tuhafmış Big Grin