Tofas Team

Tam Versiyon: taban sacı kaç mm
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Aman diyim triger kopması kötü sonuç çıkarabilir ne yaptın peki ?
Eğer yeni yaptıracaksan 0.80 mm dkp sac
triger değil, Vantilatör kayışı koptu Mustafa Bey,Kaputun içine eskisini saklamıştım, onu çıkarıp taktım. Allah nasip ederse Cuma günüde sanayide sıfırını taktıracam.

İlginiz için Çok teşekkür ederim.
(06.09.2023, 19:05)ege3507pdr yazdı: [ -> ]Sadece Sivas öyle değil her yer öyle artık. Geçen kaportacıya gittim ufak bir iş vardı. Yapmam deyince dedim ki; vebalı gibi niye davranıyorsunuz bu arabalara? Diyor ki uğraşamam iş var vs vs. O sırada da kapı döşemesi söküyordu, senin o yaptığın işi ben de yapıyorum ustalık o değil dedim çıktım gittim.

Şimdi şöyle bir şey var bu arabaların kaporta sistemi zayıf, üretimde kullanılan malzemenin kalitesi adidir belki. Haliyle onarım yaparken nereye el atılırsa orası elde kalıyordur. Atıyorum podye içi çürüktür yapılması gerekiyordur fakat orayla uğraşırken sacın kalitesinden dolayı başka bağlantı yerleri zarar görüyordur. Ya da ustanın başına daha önce benzer bir çürük onarımı işi gelmiştir fakat örneğin araç sahibi kendince yalıtım malzemesi vs. başka işler yapmıştır sacın üzerine ve ustanın işini de bir hayli zorlaştırıyorsa (yalıtımı temizleyip onarıma hazır hale getirmek gibi) uğraşmak istemez daha öncesinden kendinden bezdirmiştir, bu son deyip başka yapmak istemez belki. Ya da yaparken tabanla birlikte başka yerlerinde onarılması gerekiyordur bu sefer müşteri ben sana burayı yap dedim sen niye oraya el attın gibisinden sorun oluşturacak belki. Dediklerim sadece örnek vermek içindi.
0.80 mm dkp sacı diye biliyorum yaptırdığımda kestirmiştim bi plaka
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Sağolun. Sorunum Çözülmüştür.
Sayfalar: 1 2 3 4