Tofas Team

Tam Versiyon: Jikle Teli Kablo Temassızlık
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selâmün Aleyküm abilerim,bizim aracın jikle teli çok sertti.Dün içine baya bi wd40 sıktım ve tel yumuşadı.Yapmışken kabloları yoktu,ışığı aktif edeyim dedim.Göstergede jikle ışığının siyah kırmızı kablosundan artı direksiyon altından düz şase çektim. Şase ve göstergeden gelen kabloyu birbirine değirince gösterge ışığımız kadranda yanıyor ama jikle telinin 2 kablosuna takıp denediğimizde yanmadı.Multimetre ile ölçtüm buzzer sıkıntı yok  içinde çektiğimiz tekilin kafasındaki metal sanırım temas etmiyor.İçini açabilirmiyim tavsiyenizi bekliyorum.Acaba dün çok wd40 sıktık diyemi oldu bilemiyorum.
[Resim: image.jpg]
Jikle kolunu çekince kabloların bağlı olduğu terde kontak yapıyor oralara wd40 sıktıysan sıkıntı yapmış olabilir multimetre ile ölçtüğünde yanıt veriyor mu jikle kolunun kabloları ?

Bir de jikle kolunu zorlaştıran şey karbüratörde bağlı olduğu bölüm bence orası çok sıkı çalışıyor onun yüzünden halat geriliyor diye düşünüyorum ben olsam karbüratör üstündeki mekanizmayı yumuşatmanın yollarına bakarım
@Falcon417  Mustafa abi, jikleyi çekince gelen metal kablolara temas etmiyor o şekilde üretmişler sanırım,brucke marka bir tel yani içerideki çekince gözüken metal ile kabloların deyeceği kısım arası boşluk fazla,normal üstünden kelepçe ile sıktım  değer alamadık bu sefer tel gelmedi, plastik kelepçeyle denedim gene olmadı,acaba kesip biçip bir şeyler uydursak mı yoksa yeni bir tel mi almalı?

Abi bu arada tkn spa yedek parça nasıldır? Malzemeleri kalitelimidir?
Yeni almak yerine yapabiliyorsan bunu tamir etmeyi dene bruckenin hiçbişeyini tercih etmiyorum sıkıntı çıkıyor bu markada
TKN iyi bir marka ben tercih ediyorum ürünlerini spa dediğini bilmiyorum