Tofas Team

Tam Versiyon: Akü şarj problemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar

1 hafta önce akü bitti diye düşünerek akü değiştirdim. 1 haftadır problem yaşamadım. Dün köye gelirken önce gösterge panelindeki ışıklar gitti. Soket temassızlığı diye düşünerek soketleri söküp tekrar taktım gösterge ışıkları geldi. Aradan 1 saat geçmeden ışıkların gücü düştü ve araba stop etti. Takviye bulup tekrardan çalıştırdık. 15 dakika kadar daha yol gittik ve komple stop etti. Tekrar takviye yaptık ama nafile işe yaramadı. Daha sonra arkadaş geldi dolu aküyü benim araca takıp devam ettik. Sabah ustaya bıraktım aracı az önce aradı ve araç sarj ediyor diyor. Dün gelen arkadaş da sarj etmediğini söylemişti. Dünden bu güne durduğu yerde araca ne olmuş olabilir de sarj etmeye başlamıştır. Daha önce böyle bir problem yaşayan oldu mu?
Rotor bakırları veya konjektör. Ya da her ikisi problemli. Şarj ışığı yakmadıysa diyot da olabilir. Kafasına göre şarj edip kesmesinin sebebi rotor bakırı ve konjektör arızasında olur. Şarj lambası yakmadan şarjı kesmesi de diyot tablasıyla alakalı. Dinamoyu teste götürün ara sıra şarjı kestiğini özellikle belirtin. Elektrikçi ye değil ama, sadece dinamo tamiri yapan biyere götürün.
(29.08.2023, 02:40)Teğmen yazdı: [ -> ]Rotor bakırları veya konjektör. Ya da her ikisi problemli. Şarj ışığı yakmadıysa diyot da olabilir. Kafasına göre şarj edip kesmesinin sebebi rotor bakırı ve konjektör arızasında olur. Şarj lambası yakmadan şarjı kesmesi de diyot tablasıyla alakalı. Dinamoyu teste götürün ara sıra şarjı kestiğini özellikle belirtin. Elektrikçi ye değil ama, sadece dinamo tamiri yapan biyere götürün.

Şarj dinamosuna bakım yapıldı ve konjektör değişti. Şuanda problem yok gibi bakalım tekrarlayacakmı.
Konuyu açık bırakıyorum kilitlemiyorum son durum güncellemesi atana kadar böyle kalsın bir şikayetin olursa buradan devam edersin :ok
@SpeedTroller  oto elektrikçiye yaptırdıysan olmaz o hocam sen bilirsin gene de, parça değiştirmeyi tarif etsek sen de yaparsın. Mühim olan ona şarjı aynı devirde dalgalanmadan stabil vermek.