Tofas Team

Tam Versiyon: Ateşleme kesti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba, dün akşam aracı park ettim herhangi bir tekleme vs hiçbir sorun yoktu fakat dönüp marş bastığımda çalıştıramadım. Buji kablolarından ateşleme geliyor mu diye kontrol ettim ama gelmiyor. Aklıma ilk soğutucu modül geldi 3 ayrı modül takıp denedim distribütörden çıkan bobine giden vs kabloları da kontrol ettim fakat hiçbir türlü sonuç alamadım. Gaz düğmesini keser diye de kontrolünü yaptım ama onda da bir anormallik yok. Daha önce başına gelen yardımcı olabilecek varsa bekliyorum.
Distribütörün içinde manyetik bobin denilen okuyucu var modül onunla birlikte çalışıyor ondan olabilir fakat bobin arızasıda böyle bişeye sebep olabilir parçacıyla konuşsan sağlam olanı geri getiririm desende boşuna para vermesen
Birazdan başka bir araçtan bobin söküp takıp deneyeceğim yine olmazsa sanayiye atıcam distribütörü felan söktürüp baktıracağım. Garip olan hiçbir sorunumun tekleme çalışmama vs olmamasına rağmen bir anda böyle olması. Daha önce de bu distribütör arızası çok başıma geldi ama bu sefer bir çözüm bulamıyorum.
Distribütörü sökmeye gerek yok içinde sadece okuyucu dediğim manyetik bobin var onuda üstten kolayca değiştirirsin https://www.tayfuroto.com/urun/modul-kablo-daka bazı ustalar komple al değiştirelim diyor israfa gerek yok sürekli modül bozma olayı varsa genelde bobin bozulduğunda modülüde bozuyor
Valla abi tam o anlattığın ustalara el değdirtmemek için her akşam iş dönüşü üstünde uğraşıyorum arabanın ama yine çözüm bulamadım bobine + felan da verdim ama olmadı. Yarın parçacıdan ödünç bobin tedarik edebilirsem denicem, yine olmazsa son çare manyetik bobin.