Tofas Team

Tam Versiyon: Şarj dinamosu ve Akü
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba yaklaşık 3-4 gündür arabam çalışmıyordu. Araştırmalarim sonucu şarj dinamosu sorunu veya akü sorunundan biri olmalıydı. Daha sonra komşunun aküyü taktım Kontak hemen aldı. Benim aküyü taktım motoru durdurup sanki elektriğin gücü yetmiyormuş gibi kayışlar tam ceviremedi. Komşunun aküyü takip elektrikciye gittim ilk gittiğim iki ölçüm yaptı akü ölmüş dedi daha sonra aküyü aldığım yere gittim garantisi vardı. Akücu oda ölçüm yaptı ölçüm değerleri şöyle ilk çalıştırdık 12.30 da çalıştı daha sonra ölçüm cihazı motor ısındıkça 15.30 kadar ilerledi adamda bunu görünce senin şarj dinamosu bozuk 14 veya 14.30 olması lazım sende yüksek olunca aküyü yakmış dedi. Sonra benim fan çalıştı değer bir anda 13.30 takılı kaldı. Adamda dedi akü bende kalsın bu akşam elektriğe takayım sabah eğer yeşil ışık yanmazsa akü yanmış demektir o zmnda Garanti kabul etmem dedi. Bu işte bir terslik var gibi ama ne ?
Şarj dinamosu bozuk olsa diğer taktığın aküde de basmazdı. Şarj dinamosunun üretebileceği enerji bellidir. Aküye zarar vermesi çok çok düşük bir ihtimal. Öncelikle akünün üretim yılı kaç? Ne kadar süredir aküyü kullanıyorsun?  Hem raf ömrü bitmiş malı sat hem başka bahaneler uydur yok öyle bir dünya. Sende paranı o adamın yanına bırakırsan püü la Smile 
(08.08.2023, 20:35)Alican06 yazdı: [ -> ]Şarj dinamosu bozuk olsa diğer taktığın aküde de basmazdı. Şarj dinamosunun üretebileceği enerji bellidir. Aküye zarar vermesi çok çok düşük bir ihtimal. Öncelikle akünün üretim yılı kaç? Ne kadar süredir aküyü kullanıyorsun?  Hem raf ömrü bitmiş malı sat hem başka bahaneler uydur yok öyle bir dünya. Sende paranı o adamın yanına bırakırsan püü la Smile 

Forumda küfür yasaktır. Tekrarı halinde forumdan uzaklaştırılacaksınız. Küfürlü kısım silindi.
@Alican06 Küfürlü yorum yasaktır kardeşim uyarı puanı cezası uyguladım şimdilik tekrarında ban cezası yersin dikkat etmeni rica ediyorum
Tamam abi pardon sinirlendim adama yapılan muameleye. Normalde küfür etmem zaten
Arkadaşlar bilginiz olsun eğer şarj dinamosu gerektiğinden yüksek şarj ediyorsa bunu farketmeyebilirsiniz bu akünün bozulmasına sebep olur,başıma 2 kere geldi birinde gençtim anlamadım araç tek marşta çalışırdı sorunsuz sıkıntısız sadece belli belirsiz kötü bir koku gelirdi 5-6 ay sonra marş basmadı garantiye götürdüm adam daha uzaktan baktığında abi aküyü yakmışsın kullanıcı hatası bunu değiştiremem dedi önce git şarj dinamonu yaptır sonra yeni akü tak dedi,yıllar sonra Ticari takside çalışırken benzer koku gene aldım arabayı mal sahibine verirken şarj dinamosuna baktırmasını söyledim hemen kızıp öfkelenmeyin aracınızda olan + -  değişiklikleri gözlemleyin kontrol edin ettirin dikkat etmezseniz çok farklı yerlerde farklı sorunlarla karşılaşabilirsiniz Araç fiyatları uçtu gitti en ucuz bizim araçların parça fiyatları tavan yaptı ki parçalara bakıp kontrol ediyorum inanılmaz kötü dikkat etmeliyiz.
akücü başından salmak için yapmış sankı daha çok. rolantıde 13 14 volt arası görmen lazım voltajı. hatta kutup başlarını sök rolantide çalışması lazım arabanın şayet çalışmıyorsa alternatör gitmiştir.
@TÜRK_EGiNLi Ahmet abinin tecrübesiyle yazdıkları dikkate alınmalı 15.30 fazla belki ara sıra daha da üstüne çıkmışta olabilir lakin arabada ampul patlaması gerekmez miydi ?
Çok uzun zaman geçti şunu hatırlıyorum sinyal verdiğimde kadran ışıklarında çok canlanma olmuştu zannediyorum fren ampulü çok değiştirmiştim uyarı ışıkları konusunda takıntılı biri olduğum için sık kontrol ederdim, akü Mutlu markaydı servise gittiğimde bariz bir şekilde akü turuncumsu renk almıştı adam haklı çıktı sonuçta benim aracım sorunluydu (parçanın adını unuttum) değiştirince sorun kalmamıştı.
@TÜRK_EGiNLi Dinamoda voltajı dengeleyen şey konjektör abi onu değiştirince düzelmiş o halde
Sayfalar: 1 2