Tofas Team

Tam Versiyon: Pasta cila seçimi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
elimde iki tane pasta cila var hangisi uygulayım karar veremedim arabanın rengi beyaz derin çizik yok bir kaç yerinde taş izi var onlarda rütüşlandı
1. Arexons cera mirage 7506
2. sonax autocreme lackglanz (eski araçtan kalma )

Nasıl uygulanması gerektiği incelikleri hakkında bilgi verirseniz iyi olur Smile
Diğerini duymadım ama sonax ı kullanın bence.İlk önce arabayı bir güzel yıkayın.İsterseniz kil yapabilirsiniz.Kilden sonra tekrar yıkayın.Ardından sert süngerle pastayı uygulayın 30x30cm lik alana.Alanı fazla buyuk tutmayın pasta kurur.Ardından fırçasız olarak fairy ya da baska kaliteli deterjanla yıkayın.Son olarak da 2 kat cilayla işi bitirin.
Marka olarak pek yardımcı olamayabilirim yalnız 2 çeşit pasta var bildiğim biri ince beyaz olur diğeri kalın die geçer açık kahve tonunda oluyor. Kalın olanı cok ince zımpara gibi düşünün işçiliği zordur dikkat ister boyaya zarar verebilirsiniz. Beyaz olan ince pasta ile sıkıntı yaşamazsınız.
[Resim: 20130208161209.jpg]
ikiside beyaz olandan sonaxı lacivert arabada kullanmıştım okadar farkını göremedim
Benim fikrik el kadar biryere deneme yap 2 sindende hangisinden daha olumlu sonuç alırsan onu uygula Smile Pastayı el ilemi yapıcaksınız yoksa makinaylamı ?

[Resim: 39738910151348584066827.jpg]

Bu son bitmiş hali pastası ve cilası atılmış şekilde. Atılmadan önceki fotosu yok malesef. El ile attık pamuk yardımıyla dairesel biçimde.
Sonax kullandım aynısından kalıcığı iyi ama parlaklık konusunda çok aşırı tatmin etmedi idare eder diyeyim makine ile daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum çünkü 2-3 ayrı uygulama methodu varmış sonradan duydum bu sonaxtaki pasta olayı ise tamamen ürün pazarlama tekniği o ürün komple wax tır, wax ile ince kılcal çizikleri yansıma yaparak kapatıyor yani boyayı aşındırmaz kesinlikle.Arexons un hiç cilasını kullanmadım ama hangi ürününü kullansam çok memnun kaldım gerek tampon boyası gerek torpido bakım sütü.O resimdeki sonax size yeterli gelmez sadece üstünden bi kat daha geçmenize yardımcı olur görünmeyen bi yerde üstünden geçmeyi deneyin uyuyormu cilalar diye.Pasta kullanmıyacaksanız ciladan önce kil (clay bar) tavsiyemdir çok farkediyor ve faydalı oluyor.
sunu kullanın diyemiyorum ama uygulama hakkında bi kaç fikirle yardımcı olmak isterim.Aracı kirden arındıralım ve kurulayalım daha sonra pastayı güzelce parcamızın üzerine parmaklarımızla yayalım yeteri kadar çok olmasın ama önemli olan pastanın coklugu değil mümkün oldugunca yedirmektir. elinize birde fıs fıs alın su doldurun.pamuk yardımıyla yavas yavas uygulamaya baslayın kuruyan pastalara birer kez su sıkın devam edin mümkün oldukca yedirmeye calısınız.bunu bütün araca uyguladıktan sonra cilalı sampuanla aracını yıkayın diğer türlü bulasık deterjanı kullanırsanız bi verim elde etmezsiniz yoruldugunuzla kalırsınız. bi kaç saat aracın kaportası dinlendikten sonra güzel bi cila uygulayın ve bütün gözler üzerinizde yazın gercekten akşamları o kadar tatlı duruyorduki aracım gündüz sıcaktan kimse bakmıyordu gün ısıgında daha bi baska görünüyor. Bembeyaz dediklerinden oluyor Big Grin
Eliniz yatkınsa pasta cila uygulamasından önce mutlaka kil temizliği yapın pastaya hazır bi yuzey oluşturun hem de cila daha rahat tutunur yok sadece pasta yapıcam derseniz sonaxı kullanın(diğerini duymadım sonaxı tavsiye edeceğimden değil) ama pasta yapıyorsanız mutlaka cilasını da yapın.Devamlı yapıcam derseniz kesinlikle Meguiars ürünlerini öneririm.
cila önerin ne olabilir
Cila orta seviye olarak Belco profesyonel olsun daha uzun üzerinde kalsın derseniz Meguiars Gold Class.