Tofas Team

Tam Versiyon: Marş Motorundan Kıvılcım Çıkıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba, aracımda yaklaşık 1 aydır marşım normalden daha zayıf, yavaş cevirmeye basladı. Mars basarken ekran ve farlar titriyor oldukca zayıflıyor. Bayram sabahı camiye giderken direk sogukta olsa tek marsta aldı. Ancak yarım saat sonrasında mars bastım 10 15 saniye arac almadı. Ondan sonrada aku ıyıce zayıfladı ve bıraktım. Mars motorunun kablosunu sıkarken altta bır somun var ona geldı anahtarım ve elektrık kıvılcım attı. Bu yerın kıvılcım atması anahtarı karartması normalmı? Kontak kapalıydı. Yoksa orada kacak var ondanmı oluyor bu sorunlar. Tesekkurler.





Orada işlem yapılırken kutup başları sökülmeli direk hat vardır aküden gelen normal bir durum aklınızda bulunsun kutup başlarını söküp öyle işlem yapın.
Kıvılcım atması normal  marş motoru güçlü bir motordur iki tane 13lük somun var biri aküden geliyor diğeri içeriye sargıya gidiyor onlara anahtar değdirdiğinde kıvılcım görmende sorun yok
Marşın zor dönmesi kömüründen kaynaklı olabilir sökülmesi gerek
@Falcon417 Tamam hocam kablosu oynuyordu aküden gelen çift somunladım şuan sabit ama kıvılcım cıkınca kacakmı var dıye dusundum. Ya motorda ya dinamoda sorun var muhtemelen yarın baktıracagım.