Tofas Team

Tam Versiyon: Sağ Paspas altı ıslanma ve hararet sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar aracım 94 Şahin. Aracımda rampa çıkarken veya sabit 100-110 hızla giderken hararet 100u geçiyor. Sağ taraf paspas altı uzun yolda ıslanıyor, sıcak antifriz geliyor paspasa dokukunca. 500 km yol yaptım 1litre su eksiltmiş. Ama normal çalışmada, şehir içinde ıslatma yapmıyor kaçak gözükmüyor. Bu iki sorun için radyatör, kalorifer radyatörü ve kalorifer musluğu değişti. Değiştikten sonra da aynı sorunlar devam ediyor, hem hararet hem ıslatma.
@badfeem bende de kisin dedigin gibi oldu kalofer radyatoru muslugu degistirdim islanmaya devam ettiydi sonra baktik kolirifer hortumlarindan kaciriyormuş oraya bak
kalorifer peteginden yapiyor olabilir
Aynı olayı yaşadım  kalirifor peteği delinmisti
Dediğim gibi kalorifer peteği, kalorifer musluğu ve radyatör yeni değişti ama sorun hâlâ devam ediyor. Bir tek hortumlar kaldı. Bi sabah arabayı çalıştırdım sola dönüşte paspasa su aktı bayağı.
(26.06.2023, 23:39)badfeem yazdı: [ -> ]Dediğim gibi kalorifer peteği, kalorifer musluğu ve radyatör yeni değişti ama sorun hâlâ devam ediyor. Bir tek hortumlar kaldı. Bi sabah arabayı çalıştırdım sola dönüşte paspasa su aktı bayağı.

Kalorifer peteğinin üstündeki borudaki kelepceyi sıkmıyorlar ondan akıyor bir bak istersen
Kalorifer radyatörünun ve musluğun altına kağıt havlu serip denedim ıslatma olmadı. Büyük ihtimalle egzozun sıcaklığından sağ paspas ısınıyor sıcaklıktan da eski suyu kese kusuyor diye düşünüyorum. Ama hararet işi normal mi sizce. Araba dururken boşta cikleyi sonuna kadar çektiğimde hararet 100u geçiyor. 85te fan açıyor ama soğutamiyor devamlı artıyor. 100un üstüne çıkınca bırakıyorum yavaş yavaş düşüyor hararet.
Yorum yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum yalnız konuyu açan üyemiz tanışma konusu açmamış link bırakıyorum tanışma içerikli bir konu açılması gerekir oğuz kardeşim :ok https://www.tofasteam.com/forum-ic-anadolu-bolgesi-73