Tofas Team

Tam Versiyon: Subap Ayarı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar subap ayarına gittim, emmeler normal ancak egzozlar aşırı sıkı dendi, bu araç subap yanıktır. Ayar yapılsa 1 2 km'ye ayar yine bozulur dendi yapılmadı. Siboplar değişmesi lazım dendı. Ama aracta herhangi yag yakma, rolantı duzensızlıgı, hararet ve cekıs sorunu yok. Egzozlar cok sıkıymıs, cidden ayar yaptırırsam 1-2 kilometreye aynı sekılde sıkarmı yoksa ayarlı sekılde kalırmı? Cekıste ve yakıtta guzel arac. Ayar yaptırmakta ıstıyorum ancak cıdden hemen bozulucaksa gerek yok.
zaten zamanla egzozlar sıkar bu normal birşey. örnek veriyorum 40 45 yapılır 20 30 bin km sonra 20 40 yada 20 35 olabilir. emmeler fazla ısıya maruz kalmıyor. kalsa bile tepeden yakıt ve soğuk hava gelip soğutuyor. o yüzdende egzoz sürekli sıcak kalıyor ve ayarı bozuluyor. bizim arabada çok sıkıydı. 5 6 yıl sonra subap ayarı yaptım egzozlar sıkıydı fakat ince pul koyup devvam ettim. aradan 2 sene geçti tekrar subap ayarı yapıldı bu sefer yapan kişi bir sonra kı subap ayarında ayar yapılan sımlerin olmayabileceğini ve üst kapağin açılabileceğini söyledi. sendede öyle bir drum yoksa veya araç aşırı hararet yada zorlama vs yapılmadıysa normalde subap ayarı yapılır. subap ayarının bozuk olduğunu lpg de çok anlamazsın çünkü aracı uzun süre tek kişi kullanınca artık otoruyor kafana gidişi normal geliyor. fakat benzinde kullanırsan farkı anlarsın çiğ atar falan.


tavsiyem evveliyati belli değilse maddiyata bağlı olarak açtırt kapaği. ha yok araba temiz düzgün ise 5 10 seneyi geçmediyse kapak vs açma olayı bu sefer subap ayarı yaptırıp dene. normalde 300 400 tl dir subap ayarı. kapak açılırsa 2 3 bini geçebilir. birde motor durumuda önemli eksantırık vs sıkıntılıdır değişir eder fiyatlar artabilir.


ha çok zorlanmışsa araba kadehlerede zarar verebilir onlarıda hesaba katmak lazım. motoru gören o ezbere konuşmak çokta doğru olmaz. olmadı başka bir kapakçiya filan göster
çok sıkı ise egzantrik mili kamı yemiştir 
bozulmuş egzantriğe ne kadar ayar yapalırsa düzen tutmaz.
@DarkredBlue61 @Frht Sağolun hocam. Çok sıkı egzozlar, subaplar yanmıstır dendı. Hemen bozulur yapmaya gerek yok dendi. Ama bu şekildemi bineyim şuan. Aşınma falan bırsey denmedı ama subaplar yanmıstır dendı. Boylemı bıneyım yoksa baska bır yere herturlu yaptırayımmı? İzledigim ve gordugume gore cogu arabada egzozlar sıkı cıkıyor ama yınede ayar yapıyorlar rahatlıyor.

Şuan böyle kullansam aracta cok sorun yok ama hergün subaptan ve milden yiyecek. Kapak yaptırmayada durumum yok. Umarım ayar yaptırsam tutar.
Ferhat ustanın dediklerini dikkate alarak eksantrik kontrol edilsin bence de
Araçta yağ yakma olmaz bu durumda ama çekiş düşüklüğü hararet gibi şeyler olmalıydı başka bir yer varsa göster farklı görüşler al derim
bence eksantirik vs sorunlu değilse ayar yaptır. 300 400 tl ile kurtarma ihtimalın var.
@Falcon417 @DarkredBlue61 Bu sekılde bınersem her gecen gun zarar verıcek. Kapakta yaptırmaya butcem uygun degıl. Ayarla kurtarılıyorsa yaptırmak ısterım ancak dendıgı gıbı 2 3 gunde bozarmı? Sıbop yanıklık bır belırtı yok aracta patırdama, cekıs dusuklugu, yakıt normal. Sadece egzoz subapları cok sıkı dıye varsayımda bulunuldu subap yada egzantırıke bakılmadı. Ayar yıne 5 ay 1 sene goturucekse yaptırayım. Gerektıgınde zorluyorumda aracı ama herhangı hararet, patırdama yok.
Yanık subaba ayar olmaz ki zaten yarım yamalak bişey olur ben yanılma payı olduklarını düşünerek başkalarında göster diyorum kaçıran bir subap ayar tutmaz