Tofas Team

Tam Versiyon: Benzin otomatiği-Benzin kesicisi ilikşisi ve problemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Geçen arabadaki su kaçağı yüzünden tamirata giriştim çok şükür sıkıntısız halloldu karbüratörüde temizlensin diye balata spreyi ile temizledim benzinde baya farketti.İyice temizlensin diye malzemeyi biraz bol sıktım ama motor çalışırken sıktığımdan bi problem olmaz diye düşündüm.Çalıştırmadan önce de sıktım o aryık bi yerleri parçaladı mı ne yaptı beklerken 2. kelebek milinden alt tablaya benzin kaçırmaya başladı ve 2. kelebek benzin ile dolmaya başladı.Ondan önce benzin kesicisi üzerindeki vidayla oynamıştım.Bugün bu yaptığımın yanlış olduğunu farkettim ve motora lpg-benzin karıştırmaya başladı hemen indim kesiciyi sıktım düzeldi karıştımayı kesti.Aradan bi 10 dk geçmedi bi benzin kokusu belirdi,benzin otomatiği baya baya benzin olmuş üstü.Tüm civata vidaları kelepçeleri sıktım üstteki hortumdan kaçırıyor onu kısalttım bi daha sıktım şimdi ince ince kaçırıyor.Nerede problem olabilir sanki kesici üstündeki vidadan dolayı bi sıkıntı var gibi o vidanın yönü ayarı nasıl olmalıdır onu altından bakınca saat yönünün tersinde sıktım.İlk bahsettiğim 2. kelebek benzin dolma sorunu kesiciyle oynamamdan dolayı gibi gözüküyor ama asıl önemli olan bu kesici vida ayarı ve hortumun kaçırması sizce ne yapabilirim?
http://imageshack.us/photo/my-images/69/03022013274.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/829/03022013273.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/707/03022013269.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/713/01022013268.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/841/01022013266.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/26/01022013267.jpg/
Vida saat yönünde sıkılıyor olması lazım tam emin değilim kesiciden kesiciye değişebilir.En iyisi aracı benzine alıp önündeki hortumu söküp bakmak kesilip kesilmediğine ama dikkatli olmaz lazım sadece alık bakıp kapatın benzin başka yerlere sıçrayıp alev almasın.
Hortumda çatlak olabilir yada kelepçe sıkmıyor olabilir yeni kelepçe ve yeni hortumu takıp güzelce sıkın kaçırmayı keser.
Sağol dostum yorumunu beklediğim kişilerdensin Allah razı olsun.Bu vidayı tam mı sıkacaz yoksa bi aralık bırakmalımıyım?İlk kurcaladığımda ortalardaydı gevşekti bayadır da öyleydi.Hortumu karbüratörden komple dışarı alıp 1-2 marş verip denerim bu sıralar arabanın hortumlarından çok çeker oldum komple değiştiririm Smile
Bahsettiğiniz vida benzin kesici üzerindeyse o tamamen sıkılıyor. O vida kesici bozulduğu zaman manuel olarak benzin geçişine izin vermeye yarıyor.