Tofas Team

Tam Versiyon: Hararet Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamun aleyküm benim bir sorunum var aracımda hararet sorunu var ne yaptıysam çözemedim devir daim, termostat, fan ve hararet müşürlerini değiştirdim. geçtiğimiz kasım ayında conta yanmıştı o zaman yaptım bu işlemleri contasını da o zaman değiştirdim (kendim değiştirdim) subap ayarlarını falan kendim yaptım 20-25 aralığında geçen günde radyatör kapağını değiştirdim düşer gibi oldu ama hala 110 a doğru gidebiliyor. bunun sebebi ne olabilir. su eksiltme yok, fan durduğu yerde 92 de açıyor bazen yolda giderken de aynı şekilde açıyor bazen de 100 e doğru açıyor. artık ne yapacağımı şaşırdım yıldırdı beni artık bi yorumunuz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Radyatörün alüminyum mu soğutmaya yetişemiyor ?
Eksozcuya gidip eksoz kontrolü yaptırdın mı bi de ?
radyatör bakır geçen ay şişlettim. son suturucu çürümüş değiştirdim o zaman ön susturucuya bakmış usta bu iyi demişti. Ksım ayında conta yakana kadar sorun yoktu aslında sorun ondan sonra başladı. (Orada bahsettiğim işlemleri hep kendim yaptım ustaya gitmedim, eksik olan bir şey olabilir mi ya da kaçırdığım.)
Eksozdan ötürü atamazsa tıkanırsa hararet yüksek seyreder
Silindir kapağı son hadde gelirse hararet çabuk yükselir ama yine de bu kadar yükseğe çıkmaz
Radyatör işini yapıyorsa bu kadar yükselmemesi gerekirdi subap ayarında normal 20 25 olması iyidir
Lpg beyni suya gaz sızdırdığında yalancı hararet oluşabilir su kötü kokar buna baktın mı ?
silindir kapağı mesafesine baktırdım üstündeyken kapakçı mesafe var kapak güzel gözüküyor dedi.
olmazsa ön susturucuya bir pencere mi açtırıp denesem.
subaplar sıkıyorsa bunu nasıl anlarım. 
Su içinde bir koku almadım fakat manifoltta kaçak var ben ondan diye düşünüyorum kaloriferi açınca bi egzoz ya da gaz gibi bi koku geliyor. 
Su da tamamiyle gaz mı kokar öyle bir durumda bunu koku haricinde anlayabilir miyim ? yedek tankta fokurdama yada kabarcıklanma göremedim.