Tofas Team

Tam Versiyon: Teyp Kendi Kendine Şarkı Duraklama Sorunu (Çözüldü)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Uzun zamandır takıp ettiğim bir sorundu.sorunun kaynağı olarak muhtemelen geri görüş kamerasının tetiğine bağlanan uçta, voltaj olması olarak gözlemledim.yani araç çalıştığı zaman geri vites hattından teype voltaj akıyor ve şarkıları duraklatıyor.çözüm olarak geri vites tesisatından gelen hatta zener diyot bağlarlarsanız sorun çözülecektir.


yada
Ahmet iyi bir teyp al bırak şu piranayı ya  :haha
Geri vites hattından teybe voltaj geliyorsa müşüründe sıkıntı vardır hafifte olsa göz kırpıyordur geri vites ampulleri
@Falcon417   diğer araçlardada yaşamıştım bu sorunu. gece kontrol ederim ama pek sanmıyorum muhtemelen 3 5 volt birşey geliyor ara ara kafasına göre tetiklettiriyor.hatta diğer stoplardada ufaktan voltaj okumuştum sigorta patlak olmasına rağmen.  en son araç içi kameradada aynı şey olmuştu kafasına göre takılıyordu diyot ile çözüldü.
Teyp çok hassastır müşürden ampule voltaj gitmiyor ampule gelen voltajdan geri dönüşü çalıştırıyorsun nasıl oluyorda voltaj okuyor tuhaf durum bizim kullandığımız indashlarda böyle bişey yoktu
@Falcon417 buna çok kez denk geldim buda bir başka araç bir başka örnek:
"Araç 2008 model Gran Picasso , montajı kendim yaptım. Geri kameranın geri vites kamerası özelliği için tetikleme kablosunu arka stop lambasındaki geri vites ampulünün ayağından aldım. Ancak seyir halindeyken ara sıra ekrana geri vites görüntüsü geliyor. Bugün ölçü aleti ile ölçüm yaptım , normalde soketlerde 9v her zaman var , ancak frene basıldığında veya geri vitese koyulduğunda ilgili ampule 14 v gidiyor o lambayı yakıyor. İlginç bir sistem ama bir o kadarda mantıklı gibi. Neyse uzun lafın kısası sanırım bu sürekli 9v geldiği için arasıra kameranın kırmızı kablo 9v voltajı görünce geri vites ekranını açıyor. Enerjiyi ampul dışında kablonun kendisinden aldım yine aynısı oluyor, kafasına göre geri vites ekranını açıyor."

bunlarda birde harici direksiyon vs den tetik alıyorlar belki onunla alakalıdır. banada başta mantıksız gelmişti fakat denemediğim şey kalmamişti.
rca söktüm
besleme değiştirdim
kart vs söktüm ettim yok.bunu her zaman yapmıyor ama işin tuhaf tarafıda o kafasına göre yapıyor.mesela mp3 çalarken yapıyor videolu oynatıyorum yapmıyor. 

teyp soketlerindekı boşta kabloları güzelce yalıttım yine aynı.en sonunda çözüm bu oldu.

hatta şöyle birşeyde var aynı tetikten park sensörüde çalıştırıyorum ama onda açılma vs yok. sadece geriye takınca devreye giriyor.
O araçla seninki bir değil onlarda 9v olmasını anlarımda seninki anahtarlı sistem müşür açmadıkça elektrik gitmez ancak parazitten etkileniyorsa teybin o yüzden olabilir müşürün stoba giden soketini çıkar ölçüm yap kabloda ufakta olsa bişeyler görecek misin bakalım
@Falcon417   teype gelen yeri ölçüm kayda değer birşey göremedim. tamda çözemedim mantığı bıraktım nasılsa çözüldü sorun Big Grin