Tofas Team

Tam Versiyon: Boya fiyat bilgisi ve usta tavsiyesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar arkadaşlar. Bu sene içinde kendime güzel bir araç alacağım. Eldekini de çok iyi bir duruma getirip masraf yapmışken satmak istemiyorum. Babam yıllar boyu biner buna.

Geriye bir tek boyası kaldı. Aracın hiçbir yerine çürük yok gibi. Sadece fitillerin altlarından şüphe ediyorum ama yok gibi. O nedenle tavan da dahil şöyle bir dıştan boyatayım diyorum. Kaportada düzeltilecek pek birşey yok. Çok küçük ezikler vs. var o kadar. Bir de komple fitiler, marşbiyel vs. değişsin istiyorum.

Tüm bu işlemler gerçekten iyi bir ustada bize kaça mal olur? Var mı tavsiye edebileceğiniz bir usta?

Benim biraz gözüm korktu kaporta boyacılardan çünkü. Dedemin kartalı komple kaporta boya yaptıracaktık. Adamlar eline ne geçtiyse abi bunu atalım gitmiş, bu parça olmaz falan diye diye bir sürü parçayı söküp attılar. Orijinal da bulamayınca yan sanayi kullandılar. Bana göre en basitinden fitiller bile yan sanayi olacağına yırtık pırtık orijinal olsun daha iyi.

Böyle gereksiz parça değişmeyecek usta lazım açıkçası.
öncelikle aracınızda büyük eziklikler yoksa macunla kapatılıp duzlestirilirler. komple boya iyi bi usta 1200-1700 arası atar.afedersiniz işini bilmez kaba kendini usta sanan dangalaklara bulasmayınız dediğiniz gibi fazla onu takmaya gerek yok vs. diyorlar ama sizin veya babanızın vaktı varsa aracın basında biraz vakit gecirebilirsiniz en azından parçalar söklürken tampon far cam vs. İstanbulda oldugunuzdan yardımcı olamıyorum usta konusunda kolay gelsin.
750 tlye de boyayan var ama uzun vadeli değil 1000tl ile 2000tl arası cillop ederler arabayı
(30.01.2013, 13:11)classing yazdı: [ -> ]750 tlye de boyayan var ama uzun vadeli değil 1000tl ile 2000tl arası cillop ederler arabayı

750 aslında bizim için makul bir fiyat. Yani aracın boyası çok kötü değil. Güneş yanıkları vs. var. Araç canlı dursun, ezikler falan biraz düzelsin yeter. 750 liraya yapan bizzat bildiğiniz bir usta var mı yoksa genel piyasadan mı bahsediyorsanız. Varsa tanıdık bir gidelim aslında.
Araştırıcaksın kardeş ama fırın boya en iyisi hatta komple zımparalanıp yapılan çünkü eski boyanınüstüne atılan boya ilk boyada hafif bir kabarma üsttekinide etkiliyicektir yani anlıyıcan serpme boya 500tl ile 750 tl arasında değişir bana kalırsa senin arabanın boyası canlı duruyo ama sol ön çamurluktaki eziklik boyasız göçük giderme ile düzeltilir fazla bir maliyetide yok boyanda solma yoksa bir polish (polisaj makinesi ile ) yapılan pasta cila 6 ay canlılık kazandırır arabaya ben kendi arabama her yaza girmeden ve kışa girmeden pasta cila işlemi uyguluyorum ufak tefek çizikleri gideriyor fazla maliyetli değil tercih senin sanayide böyle merdiven altı yerlere sor yaptırıcaksanda yazın boyattır genelde fırına sokmuyolar yazın hava sıcak olduğunda fırın etkisi oluyor.
abi ben yarın bir ustaya konışıyım kartalı ne kadar boyarsın tarzında sonra sana iletirim uygunsa gideriz görüşürüz rami tarafında
(01.02.2013, 01:01)gkhan yazdı: [ -> ]abi ben yarın bir ustaya konışıyım kartalı ne kadar boyarsın tarzında sonra sana iletirim uygunsa gideriz görüşürüz rami tarafında

çok iyi olur kardeşim. dediğim gibi sadece dışarıdan boyatacağız. bir de fitil altlarına falan baktıracağız o kadar. kaputun içi, kapı içleri falan olmayacak. tavan dahil boyatacağız.