Tofas Team

Tam Versiyon: Araçtan Su Sesi Geliyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba. Aracımda belli bir süredir su sesi gelmekte. Hortumdakı vanadan havasını alırım arada. Bugun havasını aldım. Depodaki su kontrolu için kapagı actım ancak acamadan su fıskırtmaya basladı o yuzden acamadım. O sekılde kapattım ancak su sesi dahada arttı suan. Ve fan acmada sorunlar basladı. Fan acmıyor acarsada 5 10 dakika boyunca acıyor.
Aracın ya Radyatör Kapaği arızalı yada Bir Yerde Kaçak vs Var Hava Yapıyor. Su Eksiltme Yoksa Muhtemelen Radyatör Kapağindan
Benim aracımdada 1 yıldır var bende çözemedim. Torpidonun altından su sesi geliyor. Radyatör den havasını aldım. Hava alma tapasından havasını aldım. Araçta su eksiltme yok ama ses gitmiyor. Bu arada aracın çalışmasında hararetinde bir sorun yok.
@xRainex Ayni hocam eskiden yoktu su sira basladi.

@DarkredBlue61 Hocam herhangi eksiltme yok. Suda temiz yag falanda yok. Sicakken acamiyorum sicak fiskiriyor.
radyatör kapağının subabını iptal edip dene bence. altında u şeklinde sekman var onu çıkart ve yay vs boşaltıp tak. sistemde hava oluyordur ha radyatr kapağin kesin sağlamsa elleme. onuda anlamak için motor sıckaken hortumlar serttir. motor soğukkende yani sabaha karşida hortumların bazılarında büzüşme olur
@DarkredBlue61 benim radyatör kapağı yeni kırmızı contalı kale marka kapak. Yedek depo al ver yapıyor. Hortumlar ısınıncada normaldede aynı yumuşak sanayideki bir adama sordum anlattım eğildi aşşağı baktı kalorifer peteğinin oralara. Dediki görünürde birşey yok peteği değiştir düzelir. Garip olan petek ısıtıyor yani ısıtmasa dicem petekdendir.

Birde hava olursa araba tek marş çalışırmı? Benim araba tek marş çalışıyor lpg de.
Sistemde Hava İle Arabanın Çalışmasının Bir Bağlantısı Yok. Senin Soğutma Sistemi Bir Şekilde Hava Yapıyor ve O Su Sesini Duyuyorsun Muhtemelen. O Su Kaçağını Bulman Gerek.  Bunu Sürekli Yapıyor Mu?
@DarkredBlue61 Hocam soyle dıyım 1 ay oncede aynı sorunu yasadım. Beyın donuyordu. Guzelce sıstemı temızledım. Sonrasında antifriz saf su koyduk. 1 aydır hıcbır sorun yoktu. Sıcakken kapagı hafıf acayım dedım tabı ıcerden buhar ve fıskırmalar geldı. Sonra kapayınca sureklı ses olustu. Acmasam sorun yoktu yanı. Sogukken kapaagı acsam fan acasıya kadar beklesem sonrasında kapasam havasını alırım muhtemelen. Ama sıcakken su atıyordu yıne ısınınca kapaak acıkken atarmı acaba?
@Lestatx 
Sıcak motorun radyatör kapağı açılmaz ya kapağı açıp arabayı çalıştıracaksın,yada slx motor araçlarda hortum üzerinde hava alma rekoru var radyatörü açmadan hortumun üzerindeki rekoru hava tahliye etmeye başlayana kadar aç (elini haşlama mutlaka eldiven ile beraber koruyucu bir şey kullan  (bu arada aracın tipo olduğunu yeni farkettim)

Hortumda hava alma rekoru yoksa radyatörü kapağını aç çalıştır bu arada (yedek su deposu konumunu bilmiyorum kuş gurubunda düzde veya rampa aşşağı durduğunda yedek su deposundan radyatöre su gelir bir şey olmaz sadece suya takviye yapman gerekebilir antifriz varsa boşa gitmesin aracın önü rampa yukarı olursa sorun olmaz.
@DarkredBlue61 evet hergün yapıyor muntazam ısınınca duymuyorum ama ilk çalıştırmada ses geliyo yokuş aşşağı giderken daha çok geliyor sonra ısınınca sanki gelmiyor gibi yada ben farketmedim hiç bir dakine daha dikkatli bakarım
Sayfalar: 1 2