Tofas Team

Tam Versiyon: hararet problemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
s.a arkadaşlar 92 model şahinim hararet yapmaya başladı. devirdaim pompası değiştikden sonra ne olduysa oldu. araç durduğu yerde yada yavaş gidince hararet yapmıyor 90da sabit kalıyor . fanıda düzgün zamanlama ile açıyor yalnız az yüklenince motora hararet 110a kadar çıkıyor sabit kalıyor, aracın termostatını değiştirdim düzelmedi, fan müşürüde sağlam, motorun contasınıda kontrol ettim sorun yok, dediğim gibi sorun neyden oluşabilir fikri olan yardımcı olabilirmi?
Üst kapak ya da emme manifoldu tıkalı demekki su geç devirdaim oluyor soğutmaya gecikiyor
Devirdaim değiştikten sonra sorun çıkmış devir daim arızalı düşük devirde yeterli dolaşımı sağlıyor alma yüksek devirde gerekli debiyi oluşturamıyor bence devirdamini değiştirip deneyin.Sıfır da olsa devirdaim arızalı çıkabiliryor bazen.
(29.01.2013, 14:36)06KRL06 yazdı: [ -> ]Devirdaim değiştikten sonra sorun çıkmış devir daim arızalı düşük devirde yeterli dolaşımı sağlıyor alma yüksek devirde gerekli debiyi oluşturamıyor bence devirdamini değiştirip deneyin.Sıfır da olsa devirdaim arızalı çıkabiliryor bazen.

katılıyorum.madem herşey normal ve devirdaim değişiminden sonra oldu ise başka bi araçtan söküp deneyin yada yenisini alıp deneyin.
yenisi taktırıp deniycem sağolun radyatörde tıkalı olabilir dicem, ama tıkalı olsa durduğu yerdede hararet yapıcak, sadece yüksek devirde kullanınca yapıyor 5. vitesde 2000 devirle gitsem yinede hararet yapmıyor ne oluyorsa 3bin devirin üstüne çıkınca.
Aracının hararet müşüründe sıkıntı olmasın ? Hararet yapıyor diyorsun sadece gösterge yapıyorsa sorun dediğim parçada.
Bana da devirdaimin paleleri yeterli dolanımı sğlayamıyor gibi geldi yanlış hatırlamıyorsam plastik ve metal pervaneli devirdaimler var metal olanlar daha kullanışlı olması lazım.
arkadaşlar araçta son olarak radyatör, fan motoru, fan müşürünü değiştirdim, sorun ortadan artık istediğim kadar devir yapabiliyorum yalnız fan motoru ve termostat 95 dereceden sonra açıyor, buda gözümün sürekli göstergede olmasını sağlıyor birde fan motorunu manuel olarak çalıştırabileceğim bir buton bağladım. 170 lira gibi bi rakama patladı. montajı kendim yaptığıma işçilik aradan kalktı.
ayriyetten birde yazlık termostat bağlarsam araca son problemimde çözülcek gibi, yardımlarınız için teşekkürler.
sorunun çözüldüğüne sevindim fkat yazlık müşür 70 acar kısın sıkıntı olmaz mı ayrıca bn yazında 90lık kullanıyorum hararet hep 100dn asagı düşmüyor su kaynatmadı daha antifiriz kullanırsanız dahada iyi olur.