Tofas Team

Tam Versiyon: Şaft El Freni Makarasına Sürtüyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayın abilerim, kardeşlerim hayırlı günler. 93 model SL aracımın arka kısa ve uzun denge kollarını değiştirdikten sonra biraz basalım dedik ve biraz fazla bastık galiba ki şaftım inanılmaz derecede sürtme yapmaya başladı. Sürtmeden dolayı arkaya orjinal helezon alıp koyduk ve arkayı yükselttik akabinde orta şaft askısına 2 şer adet kalın somun attık bu sefer sürtme kesildi ancak araba kalkışlarda şafttan inanılmaz şekilde balans yaptı araba titreyerek kalkmaya başladı. Şu anda somunları da sökmek zorunda kaldım ama arabanın arkasına bir kişi bile otursa anında sürtme yapıyor arka helezonlarım orjinal olmasına rağmen. Aracımda 45 yanak lastik var. Daha önce açılan konulara çok kez göz gezdirdim ancak bir türlü çözemedik ustamla birlikte. Orjinal helezon koyduk hala sürtüyor var mı bu konuyu yaşamış çözüm bulmuş birileri acaba yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Esenle kalın.

 
[Resim: IMG-0594.jpg]
Somun atacak kadar kasmaz iki tane pul yeterdi makarada düzgün konumda değilse şafta sürtebilir şanzıman kulağındaki travers eğik değil değil mi?
Hocam yarın tekrar götüreceğim. Önceki sefer 2cm kadar indirmiştik askıyı şimdi iki tane pul atıp deneyelim birde. Şanzıman kulağındaki traversleri de kontrol edeceğim gelişmeleri yazarım. Teşekkürler.
Hocam merhabalar sorunum nihayet çözüldü. Ustam 1 adet somun attı ve sorun çözüldü balans da yapmadı bu sefer gayet güzel kullanıyorum arkaya birileri oturduğunda sürtme de yapmıyor.
titreyerek kalkma dediğin araç 1. viteste tam kavramaya başlarken aracın orta
kısmından gelen bir titrememi ?
Sorun Çözüldüğüne Göre Konuyu Kilitliyorum :ok

Yönetici Notu: Konu Kilitlenmiştir