Tofas Team

Tam Versiyon: Devir saati bazen çalışmıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kaput altında devir saati ile alakalı 2 kablo var bir tanesi bobine gidiyor, diğeri ise ateşleme kablosuna dairesel şekilde sarılı, hangisi devir saatine bağlı bilmiyorum. Bazen çalışıyor bazen çalışmıyor göz ile bir temassızlık veya aşırı oksitlenme göremedim sebebi nedir?
Buji kablosuna sarılı olan lpg düğmesinin sensör kablosu, devir saati okumasını ateşleme bobininin eksi kutbundan yapar

Üye Tanıtım Bilgileri Bölümünde Tanışma Konusu Açar Mısın Rica Etsem 
Merhaba ustam, ben doğan göstergesini Şahin'e taktım, ateşleme kablosuna sarılı olan LPG için diye hatırlıyorum, geçenlerde sök tak çok yaptım, bir ara fark ettim çalışmıyor, içerden göbek kısmına multisprey sıktım, tekrar takıldı, gösterge camına tıklayınca çalıştı, başka da takılmadı, bantla yalıtmaya çalıştığım bobinden gelen kablo. 
[Resim: IMG-20230311-143754.jpg]
@finder Tamamen söküp kontrol edeceğim, sonuca ulaşırsam dönüş yapacağım.
inşallah hallolur ustam, jikle arızalıymış benim, yeni hallettim, yakıt bir yandan, gürültü bir yandan, devir 1500-200 arası geziyordu, jikle hallolunca devir saatinin kıymetini anladım, elektrikli araba gibi oldu, inşallah hallolur.
(24.03.2023, 22:52)finder yazdı: [ -> ]Merhaba ustam, ben doğan göstergesini Şahin'e taktım, ateşleme kablosuna sarılı olan LPG için diye hatırlıyorum, geçenlerde sök tak çok yaptım, bir ara fark ettim çalışmıyor, içerden göbek kısmına multisprey sıktım, tekrar takıldı, gösterge camına tıklayınca çalıştı, başka da takılmadı, bantla yalıtmaya çalıştığım bobinden gelen kablo. 
[Resim: IMG-20230311-143754.jpg]

Söktüm fakat sonuca ulaşabilmiş değilim, devir saati sinyali görseldeki sağdaki soketin soldan 4 numarasına geliyor, bantla sardığınız kablo devir saatinin besleme kablosu olmalı, kabloda ve saatte bir problem göremedim, kablo ön konsol içerisinden sigorta kutusunun olduğu sağ torpido altına ilerliyor ve oradan kaput altına çıkarak bobinin eksi kutbuna gidiyor, takip ettiğimde kabloda herhangi bir ek veya deforme göremedim. Bobin ile bağlantı noktasında biraz oksitlenme vardı sıkı bir şekilde temizledim ve kablo papucunu kesip yenisini taktım fakat aynı arıza devam ediyor çözebilmiş değilim.
Saatin bozulmuş olma ihtimali var çalışmadığı zaman bobine bağlı olan kablosunu şaseye temas ettirince sona dayanması gerek mesela
Benimde bazen çalışmıyordu. Göstergenin arkasında yollardan biri kopmuş lehimledim düzeldi. Yolları kontrol et çok ince çatlak oluyor kolay görülmüyor