Tofas Team

Tam Versiyon: Tofaşa Klima Hakkında...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Arkadaşlar biliyorum sende maymun iştahlısın diyebilirsiniz..Fikirleri üretiyorsun ama icraat yok diyeceksiniz.Örneğin Hidrojenli araba konusunda.Fikiri verdim ama fırsatsızlıktan ve arabayı satacağımdan dolayı üstüne düşmedim.
Neyse gelelim asıl meseleye...

Diyorumki şimdi bizim tofaş motorları klimayı kaldırıyor kaldırmasına ama benim bunu elektirikli yapasım var.Yani kontağı bile açsak klima çalışsın.Sistem çok basit ama işte bende basitliğinden korkuyorum.İlerde kesin bir pürüz çıkar gibi geliyor.Onun için buraya yazdım.Bugün bizim dükkkana dolaptaktırdık ve soğutma sistemi hakkında ustadan bilgi aldm.
Sistem tam olarak bu şekilde.
[Resim: adszav.png]
Burgulu boruyu torpidonun altındaki sigorta kutusunun önüne düşündüm.Altınada kendi boyutlarında bir kap ve tahliye hortumu. Ve bunu üflemesi için 3 adet fan görünüş için mdfden güzel bişiy yapılabilir.
benim kafama bu fikir yattı.Ama bunu ne yapacak zamanım var.Ne de uğraşacak halim.Arabayı satıyorum üzerinde fazla uğraşak istemiyorum.

Asıl önemli olan bu radyatörü nasıl bir yere sokarız. benim düşüncem bizim bizim radyatörün önü yalnız bu radyatör biraz ufak olacak bizimkiler gibi değil.
radyatör ufak olacagından bence bobının ora olabilir su tahliye yerinide alta koyman gerekir yenı nesıl araçlarda öyle altta ön lastıgın altından akıyo su sende bu şekilde yapabilirsin
Başkanım sağol.Bu benim kurduğum bir sistem ne decere randınalı olupr bilmem.Ama bunu tanıdığınız bir buzdopalçıya gösterseniz.Ne derece vermli olur.Normal klimadan bayaa bir düşük maliyetli.Birde anında soğuyan gaz çeşitleri varmış.Onlardan bastırırz içine olur biter.
Evet öyle ama oguz abi o telleri soguk tutman gerekecektir bide iyi bir filtre olması gerekiyorki uzun zamanda randımanlı olsun bu kurdugun uygulama hayata geçilebilir fakat bunu iyi bir şey içinde dışı kapalı olcak şekilde yapmak bence daha mantıklı randımanı o zaman verecektır birde difizatöre baglanma olayları var musluk fln
Adaş, yaptıgına ve yapacaklara sözüm yok, gayet başarılı projelerin var. Ama bu sağlık işi şakaya gelmez.
Arkadaşlar sistem sadece bunlardan ibaret.Başka hiç bir malzeme yok.Filtre v.s. yok. zaten gaz o burgu borudan geçerken burgulu olan kısmı buz tutturacak.Ve önüne koyduğumuz ayarlı fanlarda bize soğuk havayı üfleyecek.Tabi görsel işi sonraki aşama amaç önce buz tutturup soğuk hava üfletmek gerisi kolay.
Bugün dolabın buzluğunu temizledik hazır açmışken resim çektim aslında çok basit bir sistem peteklerin arkasında fan var kapak kapanınca üflemeye başlıyor soğuk havayı
aslında dolabı değiştirmeyi düşünüyoruz bunu söker arabaya takarız Big Grin
[Resim: 2d97pd2.jpg]
Aynısını bende düşündüm ama motor 220 olması için çevirici gerek.Bu motorların amacı sadece gazın devir daimini sağlamakmış.Benim de aklıma güçlü devir daim sağlayacak 12v kopmresöre takıldı.Dedim takarsak olurmu adam olur dedi.Yani dolap üzerindeki sistemin aynısını sağlamak sadece motoru değiştirmek.Bugün buz ve fanla deneme yapacağım acaba ne kadar soğutma yapıyor.Eğer çalışırsa sistem oturmuş demektir.
burdaki görünen petekleri arabaya atacaz bi tane kompresöre ihtiyacımız var peki kaç psi olmalı?
daha olmadı invertörlerle arabada 220 volt elde etmekte mümkün
invertörle 220 v elde etmek mümkün ama verim alamazsın sağıklı bişey olmaz bizde uğraşıyoruz bununla ama invertr işi yaş aküyü sömürüyor
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6