Tofas Team

Tam Versiyon: 131 Vites konsolu özel dizayn.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
1983 şahin aracım vakti zamanında 4 vitesten 5 vitese çevrildiğinde uygun konsol bulunup takılamamış.Ben aracı toplama işine başlayınca ilk olarak araca uygun konsol arayışına girdim. Piyasada uygun ve düzgün birşey bulamayınca kendim yapmaya karar verdi. Herşeyi ile tek başıma uğraştığım için videoya çekemedim kusura bakmayın. 
[Resim: 1678345202129.jpg]
Öncelikle konsol  için kalıp çıkarmak amacıyla kaba taslak bir zemin oluşturdum.
[Resim: 1678345202099.jpg]

[Resim: 1678345201987.jpg]
Zemini hazırladıktan sonra cam elyaf ve polyester reçine ile ilk yüzeyimizi oluşturuyoruz.


[Resim: 1678345201828.jpg]
Oluşturulan kalıbın oturtulacağı zeminin şekliyle uyumlu şekilde kuruması için iki gün  bekledim.


[Resim: 1678345201806.jpg]
Kalıbı çıkartıp tasarımını nihai görünüş şeklini oluşturdum.


[Resim: 1678345201740.jpg]
Yine cam elyaf ve polyester ile tasarımın son şeklinin iskeletini oluşturdum.


[Resim: 1678345201696.jpg]
Artık son şeklini alan konsolumuzun yüzeyini oluşturmaya başlıyoruz. Plastik macun ve derz filesi ile bir kaç kat yüzey oluşturuyorum.


[Resim: 1678345201623.jpg]
Nihai yüzey şekline yaklaştık gibi. fakat henüz yeterli değil. bu işlem birkaç kez ve her seferinde yapılan işlemin kurumasını bekleyip ardından zımpara ile düzeltme işlemini tektar tekrar yapmayı gerektiriyor.


[Resim: 1678345201592.jpg]
Nihayetinde yüzey kaplama malzemesi işlemine sıra geldi fakat işin en zor kısmı sanırım bu kısım. İstenilen dokuyu elde etmek için epey uğraşmak gerekiyor. Ben pütür ile yüzey oluşturduğum için belki de bu kadar uğraştım. Belki farklı malzemeler ile daha güzel ve daha kolay doku elde edilebilir bilmiyorum. Bilen varsa önerilerini beklerim.


[Resim: 1678267211964.jpg]
 Ve mutlu son. Ben Cam kaldırma Bagaj açma gibi birkaç elektrik devresini (switc, sigortalar düğmeler vs.) bu konsolun iç tarafına gömebilecek şekilde ve düğmelere rahat ulaşım için o kısmı biraz yükselterek bir tasarım seçtim. ama hayal gücü ve ihtiyaçlara göre geliştirilebilir. Bu uygulamayı yaptığım araç şu an ilanda. Aracın diğer bilgilerini görmek isteyen malum ilan sitesinden de bakabilir.


[Resim: 1678267211674.jpg]
elinize sağlık, bu tarz çalışmaları çok beğeniyorum.
tabi ki eksikleri var ama ihtiyaca göre farklı dizaynlar da denenebilir.
çizgileri tam düz olabilse, kıvrımlar daha net olsa, düz yüzeylerde dalga olmasa daha da başarılı olabilirmiş.
ileriki denemelerde daha iyi bi kalite çıkacaktır, belki macun benzeri bir ürünle düzeltme yapılsa başka bir seviye iş çıkabilirmiş ortaya ama bu bile hem iyi bir hobi hem de araçta isteklere göre dizayn olduğunda oldukça hoş
Nasıl yapacaz nasıl olabilir diye düşüncelere dalmadan işe girişmişsin tebrik ediyorum kalıp alma olayının bu tür çalışma yapmak isteyen arkadaşlara örnek olması güzel oldu eline sağlık :ok
Asıl mesleğim ile bu tarz işlerin aslında uzaktan yakından alakası yok. Hatta ömrümde ilk defa polyester, cam elyaf gibi malzemeleri gördüm ve kullandım. Bu yüzden ilk denemede çıkan sonuca bakınca aslında dediğiniz gibi üzerinde biraz vakit ve uğraş harcanınca çok güzel sonuçlar çıkması mümkün.
 
(09.03.2023, 12:52)Falcon417 yazdı: [ -> ]Nasıl yapacaz nasıl olabilir diye düşüncelere dalmadan işe girişmişsin tebrik ediyorum kalıp alma olayının bu tür çalışma yapmak isteyen arkadaşlara örnek olması güzel oldu eline sağlık :ok
Aslında tam da değiniz gibi gelişti olay. Hatta "Biraz malzeme israf ederek birşeyler deneyeyim. En azından nasıl yapılamayacağını öğrenmiş olurum. Sonra yavaş yavaş yapmayı öğrenirim" diyerek giriştim işe. Şu anda vaktim olsa çok daha güzel sonuçlar çıkarabilirim diye düşünüyorum.
ellerinize sağlık çok güzel olmuş, sabahları işe giderken aldığım çay için çok aradığım bir parça. güzel fikir verdi sağ olun. güzel günlerde kullanın.
Fabrikasyondan güzel olmus eline sağlık
Aslında bu tür işçilikleri izlediğim belgesellerde mdf ile yapıyorlar üzerini kaplama geçiyorlar deri v.s ile
(09.03.2023, 15:47)Falcon417 yazdı: [ -> ]Aslında bu tür işçilikleri izlediğim belgesellerde mdf ile yapıyorlar üzerini kaplama geçiyorlar deri v.s ile

Mdf tabiki daha güzel sonuçlar çıkartabilir. Fakat ahşap işleme aleti gerekiyor bunun için. Router freze planya şerit vs olsa elimde harika olurdu. Yanlız mdf yi son üründe kullanmak yerine ben tasarımı bununla yapıp. kaplama yerine yine polyester kullanırdım. Çünkü arabanın ortasında mobilya gibi kocaman duracak ve ağır ahşap bir malzeme kulağıma hoş gelmiyor. Mdf mesela bardaklık bölümünün yan kabartmalarında oldukça işime yarardı. Kat kat polyester ile o kabartma şeklini vermekten ise mdf den o deseni yapıp yerine koyduktan sonra üstünden tek seferde polyester geçerek güzel bir görüntü çıkabilirdi.
Tabi 18mm mdf değil dediklerim ama yöntem olarak kartondan kalıp çıkarıp kartonlarla kesim yaptırıp birleştirme yapıyorlar sonrası dışına yapılacak son kat v.s işte
Elinize sağlik cok guzel olmuş.
Sayfalar: 1 2