Tofas Team

Tam Versiyon: Yatak sarması ve yatak vurması aynı şey mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle Selamun Aleyküm Aracım 1988 model piç motor şahin sonradan piç motora çevrilmiş büyük ihtimal.
bi kaç sorum olcak öncelikle yatak vurması ve yatak sarması aynı şey mi? İkisinin de belirtileri nasıldır?
Benim aracımın problemi soğukken ses yok fakat araç ısındıktan sonra her gaza basmam da ve sabit devirde gitmem de motors gırn gırn diye vurma sesi oluyor. Dediğim gibi soğukken yok ve genel olarak motor ısındığı zaman 1800 devir sonrası bu ses oluyor. Problem nedir, masraf nedir, anadolu yakası tofaştan anlayan usta varmodır?
Aynı şey değil,motor yağsız kalırsa sarar kilitler,yatak vurması farklıdır aşınma vardır ses yapar anadolu yakasında youtube'da tofaş bakımı yapan hakan usta var bir göster aracını tavsiye ederim.

Bostancı sanayi sitesinde

https://www.youtube.com/@hakanusta570/featured
Sürekli ses yapmıyor ısındığı zaman gaza basınca ve 1800 üstü sabit devir gidince oluyor giderken ayağımı gazdan çektikten sonra ses yok 
@TÜRK_EGiNLi
Şunu söyleyeyim öncelikle piç motorda düz motorda aynı motordur birbirine çevirmeyle piston krank v.s değişmiyor piç motorda slx karbüratör ve ateşleme var farklı olarak geri kalan her şey aynı

Yatak sararsa motoru indirirse vurursa ses duyarsın düz motor tofaşa biniyorsun önce subap ayarına baktır bi
@Gürselmelih 
Görmeden bir yorumda bulunmak mümkün değil çok basit bir şeyde olabilir,Benim araba yeni aldığım zaman  çalıştığında ses yapıyordu arkadaşım bu ses motordanmı geliyor diyince gayri ihtiyari radyatör civataları gevşekti sıkınca düzeldi video atsanız tahminde bulunacağız en iyisi bir ustaya götür hakan usta bakar ne yapman gerektiğini sana söyler fikir verir.
Abi subap gibi değil aşırı şiddetli biçimde vuruyor videosunu atacağım 
@Falcon417

Video atcam abi
@TÜRK_EGiNLi