Tofas Team

Tam Versiyon: napsakki ? =)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar belki biraz uzun olcak ama fikrinizi almayı istedim,

ben aracımı yakın arkadaşımdan aldım onunda satın aldığı günü bile hatırlarım, 15 milyar parası vardı cebinde 5 milyara arabayı satın aldı 2 ay sonra conta yaktı parasına güvendi bütün motoru orjinal parçalarıyla yeniden yaptırdı pasta cila çekelim dedik tavan hariç komple boyattı altını komple yeniledi triger amörtisör yay aks rot başı ne varsa değişti hep orjinal para varya tesisat yapalım dedik gitti 2buçuk milyar tesisata bağladı herneyse işin sonunda cebindeki 15 milyardan bikuruş alamadan hepsini benim şahine harcadı. arabamı satıcam dedi ben eski şahinimi sattım bunu satın aldım. biliyodumki motoru sıkıntısız 5 sene götürür beni kaportası 10 numara ses sistemide var flan.

şimdi sıkıntı şurda aracımın maşallahı var kardeşim sağolsun kız gibi teslim etti bana ama headers yok,kilitli diferansiyel yok turbo yok cam tavan yok egzos abart ama vanalı değil..

bunları tek tek yaptırsam hem bi okadarda ben para harcarım hemde ne kadar boş vaktim varsa sanayide geçiririm

sizce mantıklı olan motorunu kaportasını bildiğim arabama bu uygulamaları yavaş yavaş uygulamakmı yoksa satıp içinde bu özellikleri barındıran başka tofaş almakmı? ilk bakışta sat başka al demek geliyo benim içimdende ama motoruna yürüyenine nasıl güvenirim onu bilmiyorum
kendin toplarsan daha güzel olur turbo falan diyorsun içine siner hiç değilse kendin yapınca.
aslında tam olarak şunu çözemiyorum kardeşim arabanın sadece bana şimdiye kadar maliyeti 11 12 milyar diyelimki şuanki değeri 10bin bu işlemleride yaptırdım bana maliyeti 2 3 bini buldu belkide daha fazlası, arabamı satmaya kalktığımda o fiyattan gidermi onun şüphesini taşıyorum.
çünkü görüyoruz şimdi sitelerde 14 15 16 17 mılyara tofaş ucu bucağı yok ama o paraları veripte alanda çokta yok sanırsam
tofaşların abartılı fiyatlarını sık sık görüyoruz zaten benim önerim eğer arabana binceksen uzun yıllar yaptır istediğin gibi bin kıyma parana.zaten arabanda 95 modelmiş piyasası olmayan bı arabada değil.satmak ıstediğinde her türlü satarsın.ama satcam ben buna binmeyeceğim diyosan dediğin gibi satıp başka bişey alabilirsin.biz ne desek boş sen seçimini yapacaksın.kolay gelsin
Bildiğin araç her zaman daha iyidir.Direk turbolu bir araç nasıl toplandı nasıl kullanıldı bilemezsin elinde patlama ihtimali var.

Ancak fiyat konusunda gelince bu bir hobi hobide de kar hesabı yapamazsınız yani araç size isterse 20.000 liraya gelsin maks. satacağınız 12-13 lira olur oda en iyi ihtimal.Yani her halükarda zarar edersiniz maddi olarak.

Artı turbo işlemi kolay bir işlem değil kara düzen yapılan bir turbo bağlama işlemi size çok pahalıya maal olur en ucuz yollu stock motora çelik contayla bağlarsınız ufaktan üfler cebinizden en az 1500 TL çıkar ve sürekli sorun başınız ağrır daha sonra harcadığınız paranın haddi hesabı olmaz ortalama sağlam birşey için 3000-4000 lira para çıkar cebinizden çok daha sağlam birşey olmasını istiyorsanız 4 nokta enjeksiyona geçmeniz lazım avansı kontrol altında tutmak afryi tutturmak için onada 8-10.000 lira gözden çıkması lazım.

Kilitli diferansiyelde ya 100 liraya kaynaklıyacaksınız yada mirafiori kilitli diferansiyel bulacaksınız 800+ bir rakam isterler.

Sunroof konusuda manuel elektrikli birçok çeşidi var 300 den başlıyor ortalama ikinci elleri oda güzel birşey istiyorsanız döşemesi montajı 1500 TL gider.

Headers konusuna gelince turbo olunca zaten olmaz yada turboya özel headers yaptırırsınız.Çok phalaı değil 70-100 TL bir fiyatı var.

Vanalı egzozda pahalı değil sahibindende birçok ilanı var.

Yani bunlarda asıl parayı turbo yer sonra sunroof ve kilitli diferansiyel öbürleri çok birşey tutmuyor.Böyle bir araç yapacaksanız kar hesabı tutmuyacaksınız uzun süreli kullanmanız lazımki hani tüm hevesinizi zevkinizi alacaksınız satarken zararınızı bindiğinize sayacaksınız yoksa maddi olarak bir sıkışıklıkta satamazsınız onun haricinde bu kadar masraf etmeyin derseniz oda mantıklı ama güvenilir sağlam bir yapılı araç bulabilirseniz bu kadar masraf etmeden onuda alabilirsiniz ama dediğim gibi çok iyi kaporta ve motor ustasına göstermeniz lazımki sonra elinizde patlamasın.

Çünkü karşı tarafada 20.000 gelse 12 Ye satacak sizin için karlı olacak hem uğraşmaz, zarar etmez hemde hazırdan yapılı araba sahibi olursunuz ama dediğim gibi sağlam olması şartıyla.
başkan, ben olsaydım arabamın kaportasına motoruna güveniyosam ki güveniyosun sanırım satmazdım.bi sonraki aracın karanlığa basmak gibi bişey olcak.yazdığın masrafların toplamı çok da fazla bi para değil zaten boşver bence yavaş yavaş yaparsın.turbo işine de bence girme
Vallah kardeş turbo motor,headers, vanalı egzos yada bu gibi şeyler yaptığın bi aracı istediğin fiyata satamazsın.Kimse üzerinde böyle oynanmış bir arabayı almaz.En güzeli sade olacak.Ufaktan bişeler yaparsın tamam ama bu dediklerini yaparsan kimse almaz.Parana kıyma boşver.
Bi insan arabasından ne bekler?
Ben olsam hiç ellemem binerim öyle, egsoz işini ayarlayabilirsiniz, turbo paranız varsa olabilir ancak cam tavan kısmına karşıyım, çoğunluğun su geçirdiği şikayetler arasında.

Komşunun atına deh deyip çifte yemektense kendi eşeğinizin bacaklarına dolanın küheylan yapın, zahmetli olur ama can yakmaz...
yorumlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar gerçtekten fikir değiştirici oldu sağolun