Tofas Team

Tam Versiyon: haralet sorunu.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Merhaba 1995 model sahin duz motor. Aracin contasinda borusuna kadar hersey yenilendi.aracta  uzun yol giderken haralet 87 civarinda kaliyor. 90 derece 1 tik asagisinda haralet gostergesi uzun yol giderken bu oluyor. Arac rolantide durdugu zaman haralet tam 90 uzerinde  duruyor hersey normal gorukuyor. Fan aciyor. sıkıntı sehir icinde kullaninca 92 93 haralet neden sehir icin 92 93 veya 94 cikiyor. Fan aciyor tekrar dusuyor. Bu haralet 90 sabit kalmasi gerekmiyor mu. Bilgilierinizi aktarirmisiniz.
Kış ayında böylemi yani şimdi

Farları açınca hararet göstergesinde oynama varmı
Araci yaptirali 10 gun oldu .iste 10 gundur bu durumu yasiyorum.evet kis ayinda
Oynama varmı göstergede farları sisleri filan açtığında

Göstergeye bak fan kaçta açıyor tam doksanda açmıyosa göstergeye fazladan eksi ver
Sabahlari araci calistirdigim zaman gosterge isiklari gazi ceekince gosterge isiklarlar azaliyor. Gaza basinca gosterge isiklari artiyor.fan 92lerde falan aciyor. Rolantide 90 derecede sabit kaliyor. .. sehiricinde sıkıntı. Haralet gostergesi 93 falan ciktiginda araci boşa atinca dusmeye basliyor.

Uzun yolda giderken kalorifer isisida dusuk. Sehir icinde 90deyken icerisi iyi isitiyor. 87derecedeyken bir tik sicaklik dusuyor
@Foto35 gosterge isikleri sarz dinamosunu ölçturmenizi tavsiye ederim sorun olabilir.
Dige sorunumla ilgili fikriniz nedir. Haralet sorunu
Şehir içi okadar olur ve sende sapmada var ek eksi çek göstergeye düzelir ve şarz dinamonada baktırısan faydası olur
Sehir ici 90 civatı gezer az cikar fan acar düşer o normal. Uzun yolda 90 civari gezebilir veyaz az assa olabilir. Buda normal.
 
Eğer radyatör suyunu koyduktan sonra havasını almadıysanız radyatör kapagını açın fan acana kadar calışsın o zmn eksilen suyu tamamlarsinız alınmış olur eger hava alma borusu var ise ondanda fan acmadan direk calıştirarak alabilirsiniz.
Sehiricinde haralet bu sekilde olmasi normal o zaman.. bilmedigin icin soruyuyorum. Yuksek model araclarda tofas frubunun disindaki araclar 90 dereceye sabitliyor ve oy amiyor ya ondan emin olamadim.
Sayfalar: 1 2 3 4